Hét budapesti hotel és egy spa a Forbes Travel Guide idei listáján

Forrás: turizmus.com

 2021. február 17. 14:36

Magyarországról idén hét szálloda és egy spa került fel a Forbes Travel Guide éves listájára, a minősítések eredményét február 16-án hozták nyilvánosságra.

A Forbes Travel Guide az egyetlen független nemzetközi minősítési rendszer, amely teljeskörűen értékel luxusszállodákat, éttermeket és spa-kat. Szakmai ellenőreik inkognitóban érkeznek meg az adott helyre és mintegy 900 objektív szempont alapján értékelik azt. A cég éves értékelései, ismertetői és utazási ajánlói segítenek az igényes utazóknak a világ legjobb luxusélményeinek megismerésében. A minősítést (ötcsillagos, négycsillagos vagy ajánlott) kizárólag a független tesztelés eredménye alapján ítélik oda egy-egy helynek.

A 2021. évi, sorrendben immár 63. listára összesen 1871 létesítmény került fel a világ minden tájáról.

A listán szereplő hotelek közül 283 ötcsillagos, 574 négycsillagos minősítést, 438 pedig ajánlást kapott. Az éttermek közül 73 ötcsillagos, 136 négycsillagos és 77 ajánlott, míg a spa-k közül 90-et ötcsillagosra, 200-at négycsillagosra értékeltek.

A Forbes Travel Guide ellenőrei még a pandémia előtt, illetve azokban az időszakokban tettek látogatást a létesítményekben, amikor azt a járványügyi előírások megengedték. A szállodákban két éjszakát és három napot töltöttek el. Az értékelés leírásánál kiemelik, hogy talán soha akkora figyelmet nem fordítottak a kiszolgálásra, a személyzet hozzáállására, mint az idei lista összeállításakor, így a kiszolgálás 75 százalékban, a létesítmények színvonala 25 százalékban számított az értékelésnél. A kritériumok között egyébként az egészséges ételek választéka éppúgy szerepel, mint például a személyzet egyenruhájának dizájnja.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest ötödik alkalommal szerepel a Forbes listáján

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest


A lista magyar szereplői

Magyarországról a szállodák kategóriájában immár ötödik alkalommal érdemelte ki az ötcsillagos minősítést a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest. Az ellenőrök tetszését többek között a szálloda eklektikus múltját tükröző részletek és a porta szolgáltatásai nyerték el.

A The Spa at Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest pedig, a spa kategóriában Magyarországról egyedüliként, ugyancsak szerepel a Forbes Travel Guide idei listáján, négycsillagos minősítéssel.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest egymás után ötödik alkalommal szerepel a Forbes Travel Guide listáján, és ismét a négycsillagos besorolást kapta. Az ellenőrök többek között a szálloda saját éttermi koncepcióját, a „Belvárosi Gasztronómiai Negyedet” emelték ki az értékelésnél.

Négycsillagos minősítést kapott a Corinthia Hotel Budapest is, ahol többek között a bálterem és a Royal Spa ragadta meg az ellenőrök figyelmét.

A The Ritz-Carlton, Budapest ugyancsak négy csillagot kapott, itt egyebek mellett a Kupola Lounge hangulata és a városra nyíló kilátás jelentett különleges élményt a tesztelőknek.

Ajánlottként került fel a Forbes idei listájára az Anantara New York Palace Budapest Hotel, az InterContinental Budapest és a Sofitel Budapest Chain Bridge.

 

Nehéz idők

"A 2021-es díjazottak a rugalmasság megtestesítői a turisztikai szektorban – nyilatkozta Filip Boyen, a Forbes Travel Guide vezérigazgatója. – A kihívásokkal teli időszakban ezek a szállodák számos nehézséget leküzdöttek, miközben fenntartották a magas szolgáltatási színvonalat és gondoskodtak vendégeik és alkalmazottaik biztonságának és egészségének védelméről. Reméljük, hogy ezek a nagyszerű szállodák hamarosan élénk forgalmat bonyolíthatnak, amint újra megnyílnak a határok és biztonságos lesz az utazás.”

A legtöbb, szám szerint kilenc ötcsillagos minősítést elnyert szálloda egyébként az évek óta az olimpiára készülő Tokióban található.