Hétfőn még igényelhető kód a pénztárgépcseréhez

 2013. szeptember 01. 13:15

Aki elmulasztotta volna, szeptember 2-án még megteheti, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgép vásárlásához elengedhetetlen üzembe helyezési kódot igényelje – erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Mint arról többször hírt adtunk, az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek cseréjére vonatkozó kötelezettségek értelmében az augusztus 31-ig kellett az adóhatósággal online adatkapcsolatra képes, engedélyezett pénztárgépek megvásárlásához szükséges üzembe helyezési kódot megigényelni. Tekintettel arra, hogy az átállás jogszabályi határideje (augusztus 31.) szombatra esik, aki eddig nem végezte el a regisztrálást, hétfőn még megteheti – erősítette meg szombati közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Augusztus 30-án, pénteken egyébként a Laurel Számítástechnikai Kft. és a LA Pénztárgép kft. egy-egy új ECO Mini típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további kiskasszás kérelmek elbírálása is folyamatban van.

Az adóhatóság augusztus 28-i állapotfelmérése szerint a cserére kötelezett kisvállalkozások zöme, mintegy 160 ezer pénztárgép cseréjéhez igényelt már üzembe helyezési kódot.