Hétmilliárd forintnyi uniós forrás jut Szekszárdnak 2020-ig

Forrás: MTI

 2015. május 12. 17:26

Csaknem hétmilliárd forint európai uniós forrás jut a 2014 és 2020 közötti ciklusban Szekszárdnak - közölte a tolnai megyeszékhely polgármestere kedden a városban, sajtótájékoztatón.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a 6,9 milliárd forintos keretből a közgyűlés által elfogadott integrált területi programban (ITP) valamivel több mint kétmilliárdot gazdaságfejlesztésre nevesítettek.

A gazdaságfejlesztést szolgálja az ipari park bővítése 2023-ig 13 hektárnyi területtel, az inkubátorház és az élelmiszeripar bővítése. A célok között szerepel a helyi gazdaság élénkítése, amelynek keretében a városközpont további rehabilitációját folytatná az önkormányzat - tette hozzá. Jelezte: ez az elmúlt négy évben felújított Béla király tér közelében fekvő Bezerédj-tömbbelső rehabilitációját jelenti, amelyre 1,28 milliárd forintot szánnak.

Kitért arra is, a közlekedés fejlesztésével az az önkormányzat célja, hogy a város észak-déli és kelet-nyugati irányban egyaránt átjárható legyen kerékpárral, és a tervek szerint kerékpárúton megközelíthetővé teszik Szekszárdról Gemencet és a Siót is. A programban kerékpárutak építésére 610 millió forintot szánnak.

A polgármester elmondta, hogy a leromlott városi területek rehabilitációjára 160 millió forint áll rendelkezésre, amely a helyreállításhoz kevés lesz. "Az összeget talán a Modern városok program keretében ki tudjuk egészíteni, és valós, látható eredményeket tudunk elérni" - fogalmazott.

Ács Rezső kérdésre válaszolva közölte: azzal számolnak, hogy az uniós programoknak köszönhetően 2020-ig 500 és 1000 közötti új munkahely jön létre.