Hétvégén kitárják kapuikat a kastélyszállodák

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 17:10

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szervezésében május 15–17. között rendezik meg a kastélyszállodák nyitott hétvégéjét. Ezen a három napon bárki betérhet látogatóként a történelmi falak közé ingyenes házbemutatóra, a szállóvendégeket pedig kedvezményekkel várják.

A nyitott hétvége célja, hogy széles körben megismertessék a látogatókkal, milyen kincseket rejtenek hazánk eme különleges szálláshelyei. Az eseményre a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének 9 tagja különleges akciókkal készül. Mindenki vendég lehet egy éjszakára, ha május 15-re foglalja le szállását a kiválasztott kastélyban – a következő éjszakát ugyanis ajándékba adják, további vendégváró kedvezményként pedig üdvölőz itallal, valamint különleges ház- és történelmi bemutatóval várják a vendégeket a házigazdák.

Fotó:  Hotel Vécsecity, Hernádvécse


De nem csak azok előtt állnak nyitva a házak kapui, akik a történelmi falak között töltik az éjszakát, ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, és díjtalanul vehet részt a napi két alkalommal meghirdetett házbemutatón. Több helyszínen alkalmi kastélymenüt és éttermi kedvezményt is kínálnak. Ezenkívül kulturális, gyermek-, kézműves- és gasztoprogramok is lesznek a kastélyokban a rendezvény ideje alatt.

Információ a helyszínekről: http://nyitotthetvege.kastelyszallodak.hu.