Hétvégén vitorlát bontott a szakma

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 24. 13:45

A hétvégén a legnagyobb szélvihar és a hidegfront napjára esett idén a VIII. Mondial Assitance Turizmus Regatta, ám az időjárás ezúttal sem riasztotta el a résztvevőket. Bár a délelőtti futam helyett délután futottak csak ki a hajók, ismét csaknem 400 szakmabeli versenyzett együtt Balatonfüreden.

A Turizmus Regatta mára fogalommá vált a szakmában. Olyan rendezvény, ahol nemcsak maga a vitorlázás, de a networking, a közös lazulás, a jó beszélgetések és baráti együttlétek is szerephez jutnak, hogy aztán egész éven át legyen mit emlegetni és várni.


Ezúttal 43 hajó mérte össze a tudását, a képességeit, na meg a szerencséjét, őket 4 kategóriában díjazták a szervezők.

Íme, a legeredményesebb csapatok hajóosztályonként:

Opera Garden Hotel - 8m One Design

Mondial Assistance – Bavaria 32

REEF – Cruiser

Assur - Nautic


Gratulálunk sikerükhöz! A díjakat az esemény fővédnökétől, Könnyid Lászlótól, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetség elnökétől és Nagy Róberttől, a Mondial Assistance magyarországi vezetőjétől vehették át.

A rendezvény főszponzora hagyományosan a Mondial Assistance volt, több partnerük is külön hajóval indult a versenyen. Több cég is szerepelt egyébként két csapattal, ők a kellemeset a hasznossal összekötve egyfajta csapatépítőnek is szánták a részvételt.

A forró teáról és a gőzölgő kávéról a Progast gondoskodott, az ételekről a Waldorf, és kiemelt támogatóként kapcsolódott a regattához az Assur is.

A szervezők elárulták: jövőre, a IX. regattára már meglepetésekkel készülnek, ami mintegy felvezeti az azt követő, jubileumi X. versenyt.

A  versenyen immár hagyományosan a Turizmus Kft. csapata is részt vett, szerkesztőségünk az esemény médiatámogatójaként a kezdetektől együtt vitorlázik a szakmával