Hétvégi programajánló: 8. Belga Sörfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2017. május 18. 10:46

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a Bálna Budapestben. Az idei évben első alkalommal egy német sörfőzde, az Einsiedler is képviselteti magát a fesztiválon, valamint amerikai trappista sörök is bemutatkoznak a hétvégén.

A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó háromnapos fesztiválon csak gyümölcssörből több mint 40 félét lehet majd megkóstolni a közkedvelt meggyesektől és málnásoktól a barackoson át egészen az egzotikusabb ízűekig.

Mind a 250-féle sör ízvilág szerinti kategorizálási rendszerbe kerül

Fotó: Flickr

A hétvége egyik különlegessége a De Hoorn „mikrosörfőzdében” készült Cornet, amelyet frissen forgácsolt tölgyfa hordóban érlelnek, és amelyhez friss tölgyfaforgácsot is hozzáadnak, hogy az érlelődő sört még inkább átjárja a tölgyfa íze.

Bár kávét nem árusítanak a péntektől vasárnapig tartó fesztivál területén, a látogatók 3 féle kávés sör közül válogathatnak az idén. A tavalyi és kedvence, a Barista Chocolate Quad mellett bemutatkozik a Broeder Jacob Double Espresso és a Préaris Quadroccino.

A sörök mellé a látogatók sörkorcsolyaként fogyaszthatnak szarvaskolbászt, házikolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is, például meggyes ale sörrel készült kecskesajtot. Desszertként a belga csokoládék és pralinék széles választéka sem hiányozhat a fesztivál kínálatából.

Az idei fesztivál újdonsága a limitált darabszámban, kizárólag elővételben megvásárolható sörkóstoló belépőjegy, amely 20 mini pohár sör elfogyasztására jogosít. A legnagyobb sörrajongók számára Be(er)hero jeggyel készülnek a szervezők, amely szintén elővételben beszerezhető.

Kapcsolódó cikkek