Hétvégi rohamra készül a pécsi Leonardo-kiállítás

 2014. április 28. 17:53

Már több mint ötezren látták az április 15-én nyitott pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni" című kiállítást, amely a május 1-jei hosszú hétvégén is teljes nyitva tartással várja a látogatókat.

A nagy sikerre való tekintettel a tárlat május 5-től egyedülálló módon hétfőnként is látogatható lesz.

A kiállítás a reneszánsz lángelme tervei alapján megvalósított közel hatvan méret- és korhű találmányt mutat be, köztük az első működőképes automobilt, valamint betekintést enged Leonardo rajzaiba és kézirataiba. A tárlatot a nyitás óta eltelt nem egészen két hét alatt több mint ötezren látták.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás a négynapos hétvége alatt is teljes nyitva tartással, azaz minden nap 10-től 18 óráig üzemel. Emellett május 1-jén a Janus Pannonius Múzeum további tárlatai – így a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay-kiállítás, valamint a Mecseki Bányászati Múzeum – is várják a látogatókat.

Május 2-a azonban nemcsak a hosszú hétvége miatt fontos dátum a múzeum számára. Ez a nap ugyanis a világhírű polihisztor halálának évfordulója is. Leonardo da Vinci épp 495 évvel ezelőtt, május 2-án halt meg.

 

További információ a Leonardo-kiállításról: www.leonardopecs.hu