Hévíz 220

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 05. 15:25

Idén 220 éve, hogy Gróf I. Festetics György megépíttette az első fürdőépületet a Hévízi Tó felett. Az évfordulót augusztus 8-án ünnepli a város.

Az évforduló alkalmából a Hévíz TDM Egyesület, valamint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Hotel Spa Hévíz közös rendezvényekkel várja vendégeit 2015. augusztus 8-án, szombaton délután, az év 220. napján a Hévízgyógyfürdő központi teraszán, valamint több más helyszínen.

12.00 órakor, a Hévízgyógyfürdő központi teraszán sajtótájékoztatót tart dr. Kvarda Attila a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Főigazgatója, Papp Gábor, Hévíz város polgármestere és Horváth Orsolya a Hévíz TDM Egyesület elnöke.

 

12.20 perckor a nap különlegességeként 220 sárga gumikacsát engedünk a Hévízi Tóba, melyek játékosan jelképezik a Hévízgyógyfürdő eddigi 220 évét. A kacsák már önmagukban is kedves, hazavihető ajándékok lehetnének, de mi ennél többet adunk. A 220-ból 22 kis sárga kacsa meglepetést rejteget. Aki megtalálja a 22 db nyerő fürdőjáték egyikét, kedves ajándékcsomaggal térhet haza Hévízről.

13.00-kor kerül sor a Hévíz 220! Van egy képed hozzá? eredményhirdetésére, valamint a Hévíz Anno fotótárlat ünnepélyes megnyitására, melynek képei a Véderdő melletti sétány mentén, a Hévízgyógyfürdő kerítésén tekinthetők majd meg, egészen október végéig.

A 220 mindenütt visszaköszön. Augusztus 8-án egész nap kedvezményesen 2.220 Ft-os, kedvezményes áron vásárolható meg a 3 órás Tófürdő belépőjegy, a Tófürdő Vitál Bárjában 220 Ft-ért gyümölcsös frissítőket szolgálnak fel.

A gyerekeket és gyermek lelkű felnőtteket 3D óriás kocka kirakó és fotófal várja a gyermekmedence mellett.

Azok számára, akik a Hévízi Tó és a Hévízgyógyfürdő történetével ismerkednének, Hévíz Anno körbevezetést tartanak 3 alkalommal. A 10.00, 14.00 és 16.00 órakor induló vezetett körsétákra a Tófürdő Főbejáratánál (dr. Schulhof Vilmos sétány felől) lévő információs pontban lehet előzetesen bejelentkezni, az indulási időpontok előtt legalább egy órával. Egy körbevezetés alkalmával 20 fő vehet részt a programon. A körbevezetésen való részvételhez nem szükséges belépőjegyet váltani a Tófürdőbe.

A programok és felhívások részleteiről folyamatosan tájékozódhatnak a www.heviz.hu/220 weboldalon.