Hévízi fejlesztések, a gyógyturizmus és a városszépítés jegyében

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 16. 15:46

Egy klasszikus, patinás fürdőhely esetében is mindig van mit bővíteni, felújítani – ennek a jegyében zajlanak folyamatosan a hévízi fejlesztések is, amint arról Papp Gábor polgármester és Kiss Csaba, a Tófürdő megbízott vezetője a közelmúltban beszámolt.

A vendégek nagy része törzsvendég, hálásak az újdonságokért és el is várják azokat. Ilyen például a HEBI, vagy egyszerűen csak hebi, a gyorsan népszerűvé vált, ingyenesen igénybe vehető kerékpár. De ilyenek a Tófürdő fejlesztései is: a mozgássérülteknek is alkalmas öltözők és más, a fürdést megkönnyítő intézkedések bevezetése ugyanolyan sikeres volt, mint a wellness részleg átadása, a különféle kulturális-szórakoztató programok levezénylése, a vízen úszó masszázs pavilonok kialakítása, vagy az idei nóvum, az iszapmedence, ahol sűrű iszapban mártózhat meg a gyógyulni vágyó.

Gondolkodnak a tó egyik partszakaszának pihenő strand-napozó kialakításán is. Mindazonáltal nem szeretnénk a wellness irányába elmenni – hangsúlyozta Kiss Csaba – a tó eredeti célját, profilját szándékozunk megtartani.

A város előnye éppen az, hogy szinte minden évszakban, hónapban tartogat érdekes programot – ilyen a római kori ásatások megtekintése, az egregyi szőlőhegy hangulatos Toszkánát, Provance-t idéző tájai, olyan vendéglátó helyekkel, mint a Gault Millau által is jegyzett Öreg Harang

A Korok és Borok pályázat keretében 600 millió forintból gazdálkodhatnak és lesz is helye ennek a pénzügyi keretnek. Az Árpár-kori templom állagmegóvására 50 millió forintot fordítanak, az egregyi hegyre vezető utat szép díszkővel burkolták be, és egy interaktív múzeum is várja hamarosan a látogatókat.

A környezetszépítés állandó teendő a városban, nemcsak a Virágos Magyarországért mozgalomban elért előkelő helyezés okán. A város utcáin, kertjein és a magánházaknál is látszik, hogy a virágosítás nem maradt egyszeri kampányfeladat.