High-tech szállodai mosoda épül Pusztaszabolcson

Forrás: turizmus.com

 2022. január 17. 17:33

A szállodákban az elmúlt években érezhetővé vált a saját mosodai rendszerek fenntartásának, működtetésének problematikája. Erre nyújthat megoldást a Velencei-tó közelében megvalósuló, több mint nyolcszáz millió forintos ipari mosoda, amely elsősorban a szállodaiparra épít.

A Pusztaszabolcson épülő ipari fejlesztés a legkorszerűbb, fenntartható technológiát nyújtó mosodai szolgáltatásra alapul, és csaknem 40 embernek biztosít majd folyamatos munkát. A beruházás és a későbbi üzemeltetés szorosan kötődik az eddig Budapest hetedik kerületében működő, 4 és 5 csillagos szállodai, illetve lakossági igényt kiszolgáló Hiwash Mosoda- és Tisztítóhoz – tudta meg a Figyelo.hu.A pusztaszabolcsi ipari mosoda a beruházás első szakaszában havi 150 tonna textíliát lesz képes megtisztítani, a nyár elejére befejeződő fejlesztésnek köszönhetően pedig közel 260 tonnát. A tervezett indulást (próbamosásokkal és üzembejárással) áprilisra tervezik.

A textíliákat a legkorszerűbb chipes rendszerben tartják majd nyilván, elkerülve a különböző partnerektől jövő anyagok összecserélődését, és egyszerűvé téve az elszámolást.

Az Amerikában és Ázsiában piacvezető Alliance Group Ltd. gépei érkeznek a pusztaszabolcsi üzembe

Fotó: Alliance Group Ltd

Innovatív fejlesztésnek szánják a szállodák részére azt a naprakész készlet-nyilvántartási adatbázist is, amely a szobai textileket érintő amortizációs folyamatokról, valamint az aktuális készletállásról ad információt.Kiemelt hangsúlyt fektetnek továbbá a foltkezelésre, ami állandó gond a szállodákban. Az üzemben külön foltkezelő egységet alakítanak ki, ahol a leghatékonyabb szerekkel dolgozva tüntetik el a különböző eredetű hibákat.

Pusztaszabolcs 50-50 kilométerre fekszik Budapesttől és a Balatontól is, így az ipari mosoda egyaránt ki tudja szolgálni a fővárosi szállodákat, illetve a magas színvonalú szállásadói igényeket a Balaton körzetében is.