Higiéniai útmutató készül a falusi vendégfogadók étkeztetéséhez

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 04. 13:59

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztálya munkacsoportot alakított, melynek fő feladata a falusi szálláshelyek és vendégasztal-szolgáltatók étkeztetési higiéniai útmutatójának kidolgozása.

A munkacsoport havonta ülésezik, munkájában aktívan részt vesz a FATOSZ, a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete és a KISÉPTÉK. A havonta ülésező munkacsoport egy higiéniai útmutató kidolgozásán fáradozik, szabályozva a személyi és tárgyi higiénia feltételeit az élelmiszer feldolgozásától a kézmosó- és illemhelyeken, valamint az élelmiszer-hulladékon át a készétel elkészítéséig. Az elkészült higiéniai útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó higiéniai Gyakorlatának mellékletét képezi majd. Ez ugyan csak az étkeztetés higiéniai feltételeit fogja leírni, az étkeztetés jogszabályi környezetének a szabályozása, pontosítása az NGM-re hárul.

A FATOSZ hírlevele szerint októberben kihelyezett munkacsoporti ülésre kerül sor, ahol a NÉBIH képviselői különböző falusi szálláshelyeket és falusi vendégasztal-szolgáltatókat fognak felkeresni, személyesen megtapasztalva ennek az étkeztetési formának a sajátosságait, határait és kereteit.