Hivatalosan is megnyílt a Pandóra Zsóry Apartmanok

Forrás: turizmus.com

 2015. november 01. 13:04

Október 30-án ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyílt a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő területén épült Pandóra Zsóry Apartmanok. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

Az Pandóra Zsóry Apartmanok 2015 augusztusától fogad vendégeket, a hivatalos megnyitónak a komplexum közösségi háza (mely a recepciót, a bárt és a társalgót egyesíti) és konferenciaterme, valamint külső terasza adott helyet.

A vendégeket a regisztrációt követően reggeli várta, majd a rendezvény háziasszonya és egyben a Pandóra Zsóry Apartmanok marketingvezetője, dr. Szegedi Andrea köszöntötte a meghívottakat. Miután röviden ismertette az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében megvalósult beruházást, átadta a szót dr. Fekete Zoltán polgármesternek, aki Spa Hotel Relax Kft. ügyvezetőjének munkásságát és az együttműködésük eredményességét méltatta.


A projekt részleteit Ruszinkó Iván ügyvezető mutatta be a jelenlévők, akik megtudták, hogy a beruházó az összesen 480 millió forintos projekthez 266 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázat keretében. A cél egy minőségi, családbarát szálláshely létrehozása volt, mely komplex, élményalapú személyre szabott szolgáltatásokat nyújt.

18 db télen fűthető, nyáron klimatizálható apartmant építettek téglából, melyek mindegyike 48 négyzetméteres. A házak 6 főnek biztosítanak kényelmes elhelyezést két hálószobával, nappalival, jól felszerelt konyhával, zuhanykabinos fürdőszobával, külön WC-vel, kocsi beállóval és terasszal. Egy apartman akadálymentesített, így a mozgáskorlátozott vendégek igényinek is meg tud felelni.

Az igénybe vehető szolgáltatások köre folyamatosan bővül; ingyenes wi-fi, konferenciaterem, olvasósarok, játékok (billiárd, darts), gyermekbarát szolgáltatások, animációs programok mellett tavasztól kerékpárkölcsönzés és grillezési lehetőség is várja a látogatókat. A vendégek a fürdő nyitva tartási ideje alatt korlátlan számú belépésre jogosultak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe (az érkezés és az elutazás napján is) emellett szakorvosi vizsgálat, illetve kedvezményes gyógy- és wellness kúrák is igénybe vehetőek a fürdőben.

Végül Lázárné Csirmaz Henriett, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület vezetője üdvözölte a szálláshely létrejöttét, majd bemutatta, hogy milyen élményeket rejt ez a térség. A fürdő mellett a desztináció fő erénye a Matyó népművészet, melyet napjainkig óvnak és ápolnak a Hadas városrészben. A város múzeumait egy kedvezményes, kombinált jeggyel is meg lehet tekinteni, tavasztól őszig pedig programok, fesztiválok erősítik a várok vonzerejét.

Szalagvágás helyett ünnepélyes szalagmegkötésre került sor a beszédeket követően, majd lehetőség nyílt az apartmanok, valamit a fürdő megtekintésére is. A központi épületbe visszaérkezőket ebéd várta, melyet a Tanyacsárda biztosított.