Hódítanak a magyar élelmiszerek az ázsiai piacon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. május 07. 11:59

Május a Távol-Kelet hónapja a hazai élelmiszerek számára: a kormány keleti nyitásával összhangban számos ázsiai kiállításon kapnak bemutatkozási lehetőséget a hazai élelmiszer-feldolgozók.

ína legnagyobb élelmiszer és ital szakkiállításán, a SIAL China-n a magyar standon többek között prémium termékekkel találkozhatnak a látogatók. Május 6. és 9. között a hong-kongi HOFEX, valamint május 12. és 15. között a dél-koreai Seoul Food and Hotel szakkiállításokon pedig magyar sertéshús termékekkel igyekeznek meghódítani az ázsiai piacot.

A május 6. és 8. között zajló saghaji SIAL China – amelyet tavaly több mint ötvenezer látogató keresett fel – kiváló alkalom arra, hogy az eddig többnyire borokra, konzervárura koncentráló ázsiai exportunk új termékekkel bővüljön. Az egyre növekvő vásárlói igényeknek megfelelően ezúttal prémium termékekkel – többek között mézzel, pálinkával, libamájjal – is találkozhatnak a látogatók.

A hazai sertésexport számára újabb piacokat és lehetőségeket kínál a közösségi kiállítói megjelenés a Hongkongban zajló HOFEX hús szekciójában, valamint a SEOUL FOOD MEAT KOREA szekciójában, ahol tőkehúsokat és töltelék árut is kínálnak majd. Mindkét rendezvény új elem a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának kiállítási palettáján, amelyek kiváló lehetőséget jelentenek az ázsiai piac meghódítására és új partnerekkel történő együttműködésre. A cégek számára pedig remek lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerhessék a távol-keleti exportlehetőségeket.