Hogy teremt magának nevet egy „kis" amerikai szállodalánc?

Forrás: turizmus.com

 2023. január 19. 10:55

Az USA nyolcadik legnagyobb szállodalánca, a Sonesta 2021-ben vásárolta meg az RLA Csoportot, 2022-ben pedig a James hotelmárka használati jogait. Így öt év alatt 80-ról 1200-ra növelte az általa menedzselt szállodák számát, több mint 100 ezer szobával.

Újonnan induló márkája a Sonesta Essential, ahol a lényeg a tiszta szobán és a kényelmes ágyon van, az egyéb szolgáltatásokat minimális szintre csökkentették. Ez egy nagyon telített piac, de meglehetősen jövedelmező, tekintettel az alacsony költségszintre – mutatja be a vállalat márkáit a VIMOSZ hírlevele.

A Sonesta Select is hasonló márka, egy kissé magasabb áron és eltérő képpel, de már versenytárs a Hyatt Place, Hilton Garden Inn Hotels, Four Points By Sheraton, Caution by Marriott brandekkel.

A The Jamesbrand a luxus lifestyle szegmensben kíván versenyezni egy gazdagabb ajánlattal, és beruház a szálloda bárjába és éttermébe is annak érdekében, hogy a helyi népszerűsége is magasabb legyen.

További brandek: Sonesta ES Suites, Sonesta Hotels & Resorts, Sonesta Posadas Del Inca, Sonesta Simply Suites, The Royal Sonesta, Kinghts Inn, Hotel RL, Red Lion Hotels, Red Lion INN & Suites, Signature Inn GuestHouse Extended Stay, Americas Best ValueInn, Canadas Best Value Inn.

Kilátás a Royal Sonesta Chicago Downtown-ból

Fotó: Facebook / Sonesta Hotels

Egy PR-szakértő szerint a Sonesta jelenleg egy híres, de névtelen cég, így most komolyabb kampányba kezdenek szélesebb körű megismertetésükre. A szakcég mondanivalójának megfelelően főszereplőt választott a kampányba, Judy Greer színésznő személyében, aki hasonlítható a szállodacsoporthoz is. Miután sok filmben játszott, az arcát ismerik, tehát híres, de lehet, hogy a legtöbb embernek nem jut eszébe a neve. Meglátjuk, az év végére mennyire lesz ismertebb a Sonesta.