Holdfénytúra és minizuhany Gyenesdiáson

 2013. augusztus 20. 12:56

A nyugat-balatoni családbarát üdülőfalu gyermekképviselő testületének nyári előterjesztései között szokatlan igények szerepeltek: kalandtúra szervezését és a strandra minizuhany kialakítását kérték a polgármestertől.

Az igényeket jogosnak találta a település vezetése, elkészült a gyermekbarát zuhanyzó, és augusztus 21-én indul a kalandtúra.

Gyermekként 2 méter magas zuhanyrózsa alatt zuhanyozni nem nagy élmény – derült ki a gyermekképviselők felszólalásaiból a gyenesdiási testületi ülésen. A felnőttekre méretezett strand-zuhanyzók vize a gyermekek magasságában mindenfelé szóródik, csak oda nem, ahová kéne. A gyenesdiási gyermekképviselők ezért alacsony gyermek-zuhanyzót kértek a polgármestertől a település Balaton-parti strandjára. A szokatlan igényt végiggondolva a település vezetése úgy döntött, sürgősen igyekeznek eleget tenni a kérésnek. Augusztus elejétől a gyermekeknek saját zuhanyzójuk van a Diási Játékstrandon.

Arra a kérdésre, hogy milyen programot szerveznének gyermekek számára a testületi tagok, a gyerekképviselők válasza az éjszakai kalandtúra volt. A helyi turisztikai egyesület segítségével ez a kérés is megvalósul 2013. augusztus 21-én szerdán éjjel a Holdfénytúra keretében. Az éjszakai túrán tapasztalt vezetőkkel látogathatnak el a résztvevők a Berzsenyi-kilátóhoz, majd a Festetics-kilátóhoz. Az útvonalat a túra éjjelén a telihold fénye világítja majd meg.

A túr során szükség lesz elemlámpára, megfelelő túrafelszerelésre, illetve inni- és igény szerint ennivalóról a résztvevők maguk gondoskodnak, és a bátorságát se felejtse senki otthon! A találkozási pont Gyenesdiáson a Tourinform iroda melletti parkolóban lesz, 20 órakor. Az éjszakai Holdfénytúrán való részvétel ingyenes minden vállalkozó szellemű család vagy baráti társaság számára.

A programról további információ: Tourinform Gyenesdiás, Tel: 83/511-790, www.gyenesdias.info.hu .