Holland befektetők vették meg a csabai Körös Hotelt

Forrás: MTI

 2014. október 09. 15:53

A közel másfél évtizede üresen álló Körös Hotelben „felélesztése" után szálloda és konferencia-központ nyílik.

A volt és az új tulajdonosokkal közösen tartott sajtótájékoztatón Hanó Miklós alpolgármester elmondta: az önkormányzat közvetítő szerepet vállalt a felek között a hotel értékesítése és „újraélesztése" érdekében. A holland befektetők bemutatták a látványterveket, amelyek a Munkácsy városrészhez méltó szállodáról és konferencia-központról szólnak, és a város főépítészével egyeztetve készültek el.

A Csabagyöngye Kulturális Központ szomszédságában található Körös Hotel adásvételi szerződését a felek már aláírták, a földhivatali tulajdonbejegyzést követően indulhatnak az építéssel kapcsolatos engedélyeztetések – hangzott el a tájékoztatón, ahol azonban az ügylet értékét érintő kérdésre nem válaszoltak.

A vevők részéről Louis van Balen elmondta: több ingatlanbefektetésük van Magyarországon a turizmusban, Badacsonyban, Tapolcán. Gyulán panziót és éttermet létesítettek. Úgy vélte, Békéscsaba gasztroturisztikai központtá nőtte ki magát a térségben. Megépült a kolbászfaluként is funkcionáló, egész évben üzemelő CsabaPark, az új létesítmény látogatottságára és a konferenciaturizmusban rejlő lehetőségekre alapozva érdemes Békéscsabán idegenforgalomba befektetni – hangsúlyozta.