Holland licit az észak-magyarországi szállodáktól

Forrás: turizmus.com

 2016. március 06. 13:02

A holland tulipántőzsde mintájára kifejlesztett, negatív licitet alkalmazó szállásfoglalási módszerrel rukkol elő az Észak-magyarországi Turisztikai Innovációs Klaszter. Az innovatív foglalási rendszer a megújult, a térségről, a látnivalókról és a szálláshelyekről is formáló www.egerhotels.euhonlapo

Az innovatív foglalási rendszer a megújult, a térségről, a látnivalókról és a szálláshelyekről is formáló www.egerhotels.eu honlapon érhető el.

A 2011-ben alapított, az egyéb szolgáltatók mellett jelenleg 20 szálláshelyet tömörítő Észak-magyarországi Turisztikai Innovációs Klaszter – tudomásuk szerint egész Európában egyedülálló –szállásfoglalási modult fejlesztett. Oldalukon az egri, Eger környéki és mátrai tagszállodáik csomagajánlatait úgynevezett negatív licittel lehet majd megvásárolni. Az előre meghirdetett árveréseken 15-20 szálloda csomagajánlataira licitálhatnak majd az előzetesen bejelentkezett felhasználók, az indulási árak átlagosan 5 percenként csökkennek, a vásárlók maguk dönthetik el, melyik árkategóriában csapnak le az érdeklődésüket felkeltő ajánlatra. Sokat várni azonban nem érdemes, hiszen a szálláshelyek az indulási ár mellett minimumárat is megadnak, az azt elérő csomagok eltűnnek a rendszerből, már nem foglalhatók.

„A weboldalt nem a szálláshelyek fő töltési felületének szánjuk, viszont tökéletes lesz a szabad kapacitások értékesítésére, akár egy adott időpontra, akár időintervallumra vonatkozóan. Egy szálloda több ajánlatot is feltölthet, ha különböző szegmenseket kíván megszólítani" – tudtuk meg Tóthné Bánszki Zsuzsa klasztermenedzsertől, aki bízik benne, hogy az újszerű, játékos módszer felkelti majd az utazni vágyók figyelmét. Véleménye szerint a konstrukcióval mindkét fél jól jár, hiszen a vásárlók kedvezményes áron jutnak hozzá a csomagokhoz, ugyanakkor az ajánlat mégsem csak az akcióról szól, mint a kuponos oldalak esetében.

A csomagok feltöltése folyamatos, március közepére valamennyi szálloda ajánlata felkerül, de első aukciókra már a jövő héten benevezhetnek a leendő vendégek. A www.egerhotels.eu oldal egyébként átvezeti az érdeklődőket a szálláshelyek saját oldalára, és egyéb ajánlatok kérésére is lehetőséget nyújt.