Este 8-kor be kell zárniuk az éttermeknek Hollandiában

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. november 13. 08:50

A holland ügyvivő kormány három hétig tartó részleges korlátozásokat jelentett be a koronavírus-fertőzések kiemelkedően magas száma miatt. A rendelkezések szombaton lépnek érvénybe.

A kormány pénteki döntése értelmében a nagy bevásárlóközpontoknak és a vendéglátó helyiségeknek este 8 órakor, a nem alapvető fontosságú cikkeket áruló üzleteknek és szolgáltatóknak pedig este 6 órakor be kell zárniuk. A sportmérkőzéseket közönség nélkül kell megtartani, azonban a mozik és a színházak továbbra is fogadhatják a látogatókat.

A kormány emellett azt az intézkedést is tervezi, amely csak a beoltottaknak vagy a betegségből igazoltan felgyógyultaknak engedélyezi a vendéglátó helyiségek, a sportcentrumok és a kulturális programok látogatását.

Amszterdam-Schiphol repülőtér 2021 szeptemberében. Három hétre korlátozzák az éttermek és az üzletek nyitva tartását

Fotó: fokkebok/123RF.COM

Az országban az átoltottsági arány 71 százalékos, több mint másfél millió lakost még nem oltottak be. A közegészségügyi hivatal számításai szerint amennyiben ez a másfél millió oltatlan megfertőződik, akár 18 ezer ember is kórházba kerülhet, és mintegy 3500 intenzív ápolásra szorulhat.

Hollandiában csütörtökön és pénteken is rekordszámú, 16 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, jelenleg több mint 1700 embert ápolnak kórházban, közülük mintegy 330-an vannak intenzíven. Az elmúlt hét nap folyamán naponta átlagosan 24 ember vesztette életét a járvány következtében.