Hollókői Húsvéti Fesztivál – tradíciók megfűszerezve

Forrás: turizmus.com

 2015. március 17. 12:49

Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. Április 4. és 6. között ezt kínálja Hollókő hangulatos Ófaluja.

Hollókő ismét emlékezetes húsvéti programmal készül. Ilyenkor a falu összes, hagyományos népviseletbe öltözött eladó lányát kötelező eláztatni, nincs olyan pörgős rakott szoknya a faluban, ami ilyenkor száraz marad. A legenda szerint a friss, húsvéti kútvíz megőrzi a szépséget és az üdeséget. Hollókő az egyetlen olyan hely, ahol a fiatalok a régi hagyomány szerint vízzel locsolkodnak.

 

A vendégek kóstolót kaphatnak a környék legjobb palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják. Fellép többek közt Szabó Balázs, Ferenczi György és a Rackajam és a Kerekes Band is, lesz mesemondás és tánctanítás is. Idén húsvétkor nem is érdemes más programon gondolkozni, annyira kereknek és színvonalasnak ígérkeznek a hollókői napok.

A település „Próbáljon szerencsét Hollókőn!" elnevezésű pályázat keretében új látnivalókkal is bővült. A vendégek egy népmese kellős közepében érezhetik magukat és tölthetik el az idejüket a különböző koncertek, kézműves bemutatók, gasztronómiai programok, a Táncház, a Kézművesház és a többi érdekesség közt.

Ha szeretné átélni a hagyományos, magyar húsvét hangulatát remek ételek-italok és programok mellett, Hollókőn a helye.

További információ: www.holloko.hu és www.facebook.com/IloveHolloko