HORECA akciócsoport alakult az olasz kamara kezdeményezésére

Forrás: turizmus.com

 2016. március 21. 11:25

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szeretne olyan szakmai tagozatokat létrehozni, melyek a hasonló szektorban működő aktív vállalkozásokat tömörítik. A kezdeményezés keretén belül jött létre az 5 fős HORECA akciócsoport, melyben egy témavezető és négy érdekelt tagvállalat van jelen.

Az alakuló ülést február 26-án tartották a MOLK Váci utcai irodaházában, Ferdinando Martignago, a MOLK elnökének és Dávid Ilona (Meta Stúdió Optimum Kft.) vezényletével.

Mint az alakuló ülésen kiemelték, a HORECA megalakulása nem csupán a kamara első szakmai tagozata, de alapja is minden jövőben alakuló akciócsoportnak. A tagozatok legfontosabb előnyeként az információáramlást hangsúlyozták, a belépés önkéntes. Elsődleges célként a tagok fejlődését és ösztönzését emelték ki, a működési hatékonyság növelése, megfelelő megjelenés biztosítása valamint projekteken való közös részvétel által. Segítségként lehetőség nyílik külső szakmai konzulensek bevonására is.

A tagozat vezetőjének Dávid Ilonát választották, aki külön kiemelte a továbbképzések, és az Európai Uniós pályázatokon való részvétel jelentőségét. A megalakult szervezet további érdekelt tagvállalatai: Marco Polo G.E.I.E., Mangia & Bevi Kft., Studio Martignago és a Rinvestiment Kft.

A HORECA hosszú távú célja tehát hozzájárulni a szakma jövőbeli minőségi fejlődéséhez. Ennek érdekében a tagozat legalább évi 3 esemény megrendezését és néhány sajtómegjelenést vállal. Külsős eseményeken együttesen vesznek részt, mely szintén a láthatóság növelését és érdekérvényesítést segíti.

A kijelölt feladatok elvégzéséhez és célok megvalósításához a tagok aktív részvételét kérték.

Dávid Ilona javaslata alapján nagy szerephez jut majd az online kommunikáció, azon belül is a videó kommunikáció, online konzultációkkal. Felvetődött egy speciális HORECA applikáció létrehozására is mellyel mobiltelefonról is elérhetővé válna a tagozat minden kommunikációs csatornája.