Hotel Clark hivatalosan is

Forrás: turizmus.com

 2018. április 10. 20:26

Április 10-én ünnepélyesen is megnyílt a március 8. óta vendégeket fogadó, s gyakorlatilag telt házzal üzemelő Hotel Clark.

Kokas Ferenc

Fotó: Turizmus.com

Az üzemeltető Continental Group partnereit, a politikai és a turisztikai élet kiemelt szereplőit, valamint a szakmai sajtó képviselőit először Kokas Ferenc, a tulajdonos Unione Clark Kft ügyvezetője köszöntötte.

Őt követte Flesch Tamás, a Continental Group vezérigazgatója.

A meghívottak megtudhatták, hogy az Ybl Miklós által tervezett, s a XIX. század végétől a második világháborúig álló Budai Takarékpénztár épületének helyére húzták fel a szállodát.

A ház szobáinak többsége, de különösen a tetőteraszon hamarosan megnyíló Leo Sky Bár annyira különleges panorámát nyújt a fővárosra, hogy Budapest egyik emblematikus helye lehet, nem csak a szállóvendégek számára.

Flesch Tamás

Fotó: turizmus.com

A szállodának vélhetően nem csak a tetőterasza, hanem a földszinti étterme is népszerű lesz, s ugyancsak sok, külső vendég körében is. A Beef-bar nevű, fine dining éttermet az a Hlatky-Schlichter Hubert és csapata jegyzi, akik már több fővárosi vendéglátóhelyet vittek komoly sikerre.

A Hotel Clark szolgál még apróbb meglepetésekkel is, ilyen például az alagsorban található csomagszoba, ahol a korán érkező, vagy későn távozó vendégek úgy helyezhetik el csomagjaikat, mint egy repülőtéren, vagy pályaudvaron, kódzáras tárolókban.

Személyes megjegyzésként a tudósító hadd jegyezzen meg még annyit, hogy a kényelmes, s a korszerű technika minden eszközén kívül klasszikus "luxust", többek között külön WC-t és fürdőszobát kínáló szobák akkor is vonzóak lennének, ha nem kínálnának egészen rendkívüli kilátást a városra.

Kilátás a Hotel Clark egyik szobájából...

Fotó: turizmus.com