Hotel Inspiration – Kooperáció a MOME és a Continental Hotel Budapest között

 2014. június 16. 15:15

2014 tavaszán a Continental Hotel Budapest ****superior szálloda különleges együttműködésbe kezdett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME), hogy támogassa a fiatal tehetségek tanulását és munkáját.

Ennek keretében hallgatók látogattak el a szállodába és merítettek ihletet annak egyedi belsőépítészeti jegyeiből, hogy ajándéktárgyakat tervezzenek a hotel vendégei és partnerei számára.

A Dohány utcában található, az egykori romos Hungária Fürdőből 2010-ben újjáépült szálloda megjelenésében sikeresen kombinálja a szecesszió, az art deco és a modern design elemeit, illetve a felújítás – és részben kiegészítések – révén visszakapta összes korábbi ékítményét, a domborműveket, a lámpákat, a frízeket, mindezzel inspirálóan hatva a fiatal művészekre.

A sikeres együttműködéshez nemcsak a szálloda, mint inspiratív helyszín szolgált alapul. A Continental Hotel Budapest****superior olyan partnert keresett a feladatra, aki meghatározó szerepet tölt be a hazai kulturális és kreatív területen. A több mint 130 éves múltra visszatekintő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem első sorban szellemi műhely, amely szemléletében ötvözi saját karakterét és hagyományait a legújabb trendekkel, egyedül álló képzési kínálatát és hallgatói összetételét tekintve pedig jelentős nemzetközi potenciállal bír. A 2013-ban Kiválósági címet elnyert intézményt a nemzetközi sajtó Európa 100 legjobb művészeti egyetem között tartja számon.

A MOME-hoz hasonlóan a Continental Hotel Budapest****superior is küldetésének tekinti, hogy lehetőséget teremtsen a tehetséges magyar designerek és művészek számára, hiszen a FIABCI Prix d'Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési díjjal is kitüntetett világszínvonalú szálloda már megnyitása óta számos művészeti, kulturális eseménynek adott otthont.

A budapesti szálloda negyedik születésnapja alkalmából, a sikeres szakmai együttműködés lezárásaként elkészülhetett a közös munkát elmesélő „Hotel Inspiration" kisfilm, melyben nemcsak a tervezési folyamatba bevont MOME hallgatók: Almássy Lili, Fazekas Veronika, Sárváry Zsófi és Zeller Abigél, hanem a szálloda és az ARAZ étterem munkatársai, köztük Barka Áron Chef de Cuisine is szerepelnek.

Ugyanezt az irányvonalat követve készült el a napokban egy másik koprodukció, ezúttal egy tehetséges fiatal stylist készítette vizsgamunkáját a szállodában. Cheikh Asaad Synthia fashion videója szintén fantasztikusra sikerült, örömmel vettük, hogy a Werk Akadémia tanulója is a mi szállodánkat választotta.

A Hotel Inspiration videó az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=ZelDoMdq8Hg