Hotel office-szal változatosabb a távmunka

Forrás: turizmus.com

 2020. október 20. 16:10

A koronavírus-járvány második hullámában ismét egyre több helyen váltanak otthoni munkavégzésre, ami sokaknak nem megy könnyen. Az egyhangúság megtörhető az egyre népszerűbb hotel office műfajával.

A koronavírus-járvány kezdete óta sok helyen álltak át otthoni munkavégzésre, ugyanakkor a tapasztalatok, kutatási eredmények alapján a munkavállalók nem elhanyagolható részének okoz problémát az új helyzethez történő alkalmazkodás.

Miközben törekedhetünk rá, hogy szétválasszuk a személyes tereket a munkától, az otthoni környezetben ez sajnos nehezen megvalósítható. Fontos ezért, hogy időről-időre tegyük változatosabbá a távmunkát: vonuljunk el néhány órára egy kávézóba, vagy akár napokra is elmehetünk egy biztonságos hotel office-ba – javasolja dr. Somogyi Katalin, a hévízi NaturMed Hotel Carbona orvosszakértője.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hotel office

Fotó: 123rf.com

Ez az új trend nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek: a Carbona szakértője szerint vendégeik arról számolnak be, hogy sokkal hatékonyabb a hotel office, mint bármilyen másik környezetben végzett munka.

Ennek fő oka, hogy egy szálloda multifunkcionális munkakörnyezetet, és sokféle szolgáltatást kínál az étteremtől a fitneszteremig, az uszodától a kerthelyiségig. Ha úgy tartja kedvünk, kezdhetjük például a napot egy kerti sétával, majd a reggelit követően a bárban indulhat a munka az e-mailek áttekintésével, sürgős ügyek intézésével.

Egy kiadós ebéd után áthelyezhetjük irodánkat az élményfürdőbe, és ha délután elfáradt a hátunk, közlekedési dugók nélkül ugorhatunk el a masszőrhöz. Mindeközben nem kell foglalkozunk az étkezésekkel, és természetesen a hotel office-ban a megfelelő internetes sávszélesség is támogatja a munkánkat, miközben kiemelten figyelnek a biztonságos, higiénikus környezetre és a megfelelő távolságtartásra is.

Az orvosszakértő szerint a távmunkához történő alkalmazkodásban ezért is lehet a hotel office egy fontos lépés: a szállodai környezet változatosságot, inspirációt hozhat annak, aki szeretné megtörni a négy fal közötti home office egyhangúságát.