Hotelben robbantottak az öngyilkos merénylők

Forrás: Hír24

 2014. március 11. 17:34

Legalább hárman meghaltak a Szíriában történt merényletben. Egy szállodában léptette működésbe robbanószerkezettel megrakott mellényét három öngyilkos merénylő kedden Szíriában, legkevesebb hárman meghaltak - jelentette az MTI az SANA állami hírügynökségre hivatkozva.

Az ország északkeleti részén, Kamisli városában végrehajtott támadásnak más, meg nem erősített hírek szerint öt halottja volt.

A többségében kurdok lakta város központjában található szálloda egyben a helyi önkormányzatnak és a kurd autonóm terület biztonsági szolgálata, az el-Aszájís egyik bázisának is otthont nyújt.

 

Senki sem vállalta magára

Egy kurd tisztviselő elmondása szerint több merénylő rohamozta meg a szigorúan védett épületet, s közülük egyet a biztonságiak elfogtak, mielőtt az fel tudta volna robbantani magát. A szélsőséges kihallgatása és a helyszínelés elkezdődött, s egyelőre sem az áldozatok pontos száma, sem a támadás körülményei nem ismertek.

Egyetlen Szíriában harcoló csoport sem vállalta magára a terrorcselekményt, amelynek kivitelezése azonban a helyi kurd fegyveresek ellen hónapok óta harcoló Iraki és Levantei Iszlám Állam elnevezésű radikális milíciára jellemző. Az ország mintegy tíz százalékát kitevő kurd kisebbség mindaddig kimaradt a polgárháborúból, amíg régió ellenőrzését megkaparintani vágyó dzsihadista fegyveresek meg nem támadták őket.