HotelHero: tíz városban 1200 rászorulónak főztek a séfek vasárnap

Forrás: turizmus.com

 2021. március 22. 11:10

A HotelHero-kezdeményezéshez csatlakozott szállodák és éttermek legutóbbi összefogásának eredményeképpen vasárnap összesen 1200 rászoruló jutott meleg ételhez. Az ország 10 különböző pontján 12 konyhában közel 30 séf kezében pördült meg újra a fakanál.

A HotelHero mostani akciójának újdonsága volt, hogy a második jótékonysági főzésbe vidéki helyszínek is bekapcsolódtak. A séfek tejfeles pulyatokányt készítettek tésztával és csalamádéval.

A főzéshez az alapanyagot Budapesten a Heti Betevő biztosította. Az országos akció vidéki helyszínein a Metro Nagykereskedelmi Kft. vállalta, hogy áruházai a 100 adag étel elkészítéséhez szükséges alapanyagot és csomagolóanyagot szponzorálják és a szállodákba szállítják.

Az elkészült és kiadagolt ételt Budapesten a Heti Betevő , vidéken pedig a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatták el azokhoz az intézményekhez és családokhoz, ahol erre a legnagyobb szükség van.

A szervezőket, támogatókat, valamint a lelkes résztvevőket és önkénteseket az sem állította meg, hogy a kivitelezés mikéntjén a járványügyi helyzet miatt menet közben módosítani kellett és higiéniai szempontból fokozott elővigyázatosságot igényelt. "Szerencsére egy olyan szakmában dolgozunk, ahol csak a változásokhoz való alkalmazkodás az állandó, így akciónk olajozottan zajlott" – nyilatkozta a szervezők nevében Anek Dóra.

A menü tejfeles pulyatokány volt tésztával és csalamádéval – Pécsen így készítettek el a séfek

Fotó: HotelHero

Budapesten a Marriott Budapest, a Danubius Hotel Helia és a La Fiesta Party Service csatlakozott a jótékonysági főzéshez. Vidéken a Four Points by Sheraton (Kecskemét), a Hotel Lycium (Debrecen), a Novotel Szeged, a Hotel Sopron, a Károlyi Kastély Hotel & Restaurant (Fehérvárcsurgó), a Corso Hotel Pécs, a Hotel Europa Fit (Hévíz), a Hotel Eger & Park és a Hunguest Hotel Sóstó (Nyíregyháza) munkatársai vettek részt az akcióban.

Több vidéki helyszínen is regionális összefogás alakult ki: a Novotel Szegedben a házigazdákkal együtt dolgoztak az Art Hotel, a Colosseum Hotel és a Forrás Hotel séfjei. Nyíregyházán pedig a Hunguest Hotel Sóstó és a Sóstó Gyógyfürdő Zrt. kollégái fogtak össze a jó ügy érdekében.

A szegedi Novotelben négy szálloda séfjei főztek együtt

Fotó: HotelHero

Hévízen nyolc szálloda három héten át tartó jótékonysági főzés-sorozatot szervezett az akció köré: a március 21-én elkészült 100 adag mellett hetente két alkalommal 60-60 adag ételt készítettek el, amit a Magyar Vöröskereszt munkatársai a környék településein élő rászorulóihoz szállítottak. Az alapanyagot önerőből finanszírozták a régiós összefogásban részt vevő szállodák: Lotus Therme Hotel & Spa, Kolping Hotel Spa & Family Resort, Karos Spa, Hotel Palace, NaturMed Hotel Carbona, Danubius Hotels hévizi szállodái, Bonvital Wellness & Gastro Hotel, Hotel Europa Fit.

Hévízen három hétig tartó jótékonysági főzés-sorozat szerveztek az akció köré

Fotó: HotelHero

Anek Dóra tájékoztatása szerint a HotelHero itt nem áll meg, jótékonysági főzésük Budapesten biztosan folytatódik, vidéken pedig csak annak a függvénye, hogy találnak-e szponzort, aki az alapanyagot biztosítani tudja a szállodáknak. "A séfek és fakanalaik készen állnak a következő bevetésre, bízunk abban, hogy megtaláljuk azt a partnert, akinek a támogatásával ismét az egész országban tudunk segíteni."

A közel egy éve megalakult HotelHero CSR-csoport célja  a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások, magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet.

A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége CSR-szekciójával, a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja. "A közös munka, a könnyítés mások problémáján, nekünk is  erőt ad és segít a jelenlegi helyzet nehézségeinek a leküzdésében" – mondta Anek Dóra.

Néhány további fotó a helyszínekről, amelyek bekapcsolódtak a vasárnapi jótékonysági főzésbe:

Debrecen...

Fotó: HotelHero

Fehérvárcsurgó...

Fotó: HotelHero

Kecskemét...

Fotó: HotelHero

Sopron

Fotó: HotelHero