Hotelstars-kampányt indít tavasszal az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2016. március 10. 17:19

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége választmányi ülést tartott a Radisson Blu Béke Szállodában, ahol a tagok tájékoztatást kaptak a tavaly őszi választásokat követő szervezeti megújulásokról, személyi változásról és az áprilisban induló Hotelstars-kampányról is.

Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke beszámolójában hangsúlyozta: a szövetség életében fontos a tagtoborzás a szállodák, az éttermek és a beszállítók köréből. A szervezeti megújulás része többek között a Digitális, az Éttermi és a Környezetvédelmi Szekció megalakulása, valamint a Földszinti Szekció várható újjáalakulása. Ismertette a tavaszi régióülések menetét is.

Elhangzott, hogy a 2017-es díjakkal kapcsolatos megbeszélések elkezdődtek az Artisjusszal.

A szövetség megújítja honlapját és folytatja a hírlevelek készítését a tagok, a partnerek jobb tájékoztatása érdekében.

Az MSZÉSZ ebben az évben is kiírja az Év Szállodája és a Zöld Szálloda pályázatokat, valamint a Magyar Portások Aranykulcs Egyesületével megszervezi a szállodai portásversenyt.

A szövetség irodavezetője, Ungvári Katalin nyugdíjba vonulása miatt elköszönt a Választmánytól. A szállodák és a partnerek nevében Niklai Ákos megköszönte az irodavezető több évtizedes, kiváló munkáját. Munkakörét Deák Zsófia veszi át.

Az MSZÉSZ és az MSZÉSZ Szolgáltató Kft. 2015. évi gazdálkodásáról és a 2016. évi költségvetésről tájékoztatást adott Kovács István és Lukács Attila, melyet a Választmány elfogadott.

A szövetség áttekinti a korábbi évek teljesítményét, megfogalmazza a következő két év stratégiai céljait, lobbitevékenységének fő irányait. Ennek érdekében egy stratégiai munkabizottságot hoztak létre, amely a megfogalmazott javaslatokat a májusi választmányi ülés elé terjeszti megvitatás és jóváhagyás céljából.

Felmérés készült a tagok között a családbarát, a fogyatékkal élők, a seniorok és a kutyabarát vendégek részére nyújtott szolgáltatásokról, a szállodák gazdag kínálatáról. Várható, hogy a fogyatékkal élők jobb kiszolgálása érdekében, az egyenlő bánásmód szellemében további EU-s és hazai intézkedések születnek.

A HOTREC kezdeményezésére európai felmérés készül az online és offline értékesítés változásáról. Ennek révén a szakma a magyar disztribúciós rendszer sajátosságairól, az európai trendekről is megfelelő tájékoztatást kaphat. Ezért kéri az MSZÉSZ, hogy a szállodák vegyenek részt az online felmérésen, mely a http://tinyurl.com/distribution2016-HU linken érhető el.

Új kezdeményezésként a szállodák üzletmenetének előrejelzését, a várható (tárgyhó+3hónap) foglaltsági trendek megállapítását, megosztását tervezi a szövetség a tagjai együttműködésével. Ezt először kísérletképpen Budapesten tervezik bevezetni. Ez lehetőséget teremt, hogy a szövetség megbízható tájékoztatást, előrejelzést  adhasson stratégiai partnereknek, döntéshozóknak. A tervezett algoritmus alkalmazása révén az egyes szállodák adatai bizalmasak maradnak – hangsúlyozta Niklai Ákos.

A 2024-es budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatosan a szükséges szállodai kapacitás biztosítása érdekében  az MSZÉSZ – a szállodák bevonásával – folyamatosan egyeztet az Olimpiai Pályázati Bizottság szakértőivel, és 2016. novemberre tervezik a szállodai szerződések véglegesítését és elkészítését.

Az MSZÉSZ – a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával – a Hotelstars nemzeti védjegyrendszer fogyasztókkal való megismertetése, a brand erősítése céljából egy edukációs és szemléletformáló kampányt indít, mely tudatos és megfontolt szállodaválasztásra ösztönzi a potenciális vendégeket. A szövetség megbízása alapján a Turizmus Kft. tervezte a kampányt, melyet Kelecsényi Ágnes marketingigazgató mutatott be a Választmánynak. A kampány április közepén indul és júniusig tart. A sikeres kampány érdekében erőteljes minőségmenedzsmentet, a vendégelégedettség fókuszba állítását, a munkatársak rendszeres képzését, a honlapok folyamatos megújítását is ajánlja a szállodáknak a szövetség. Az MSZÉSZ és a Turizmus Kft. a kampány részleteit a régióüléseken mutatja be  a szállodáknak.