HOTREC-segítség startupoknak

Forrás: turizmus.com

 2019. február 08. 13:40

A HOTREC tavaly decemberben indított programot az ágazatban működő start-up cégek népszerűsítésére, bemutatására.

Az Európai Unió tagországai szállodai, éttermi és kávéházi szövetségeinek konföderációja, a HOTREC 2018 decemberében indította a www.hospitality-startup.eu portált azzal a céllal, hogy az EU tagországaiban az elmúlt 5 évben indított korszerű technológiákat, IT-megoldásokat, mesterséges intelligenciát kínáló startup cégeket megismertesse a turizmusban, a szállodaipar, a vendéglátás területén működő vállalkozásokkal.

Ilyen módon a HOTREC népszerűsíti ezeket, illetve segíteni próbál a szállodáknak, éttermeknek a marketingben, az értékesítésben, az adatfeldolgozásban, a munkaerő kiváltásában, a termelékenység növelésében - tájékoztatott a kezdeményezésről a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

A www.hospitality-startup.eu portálra a követelményeknek megfelelő startup vállalkozások díjmentesen regisztrálhatnak.

Az indulás óta eltelt közel két hónap alatt 65 startup vállalkozás élt a lehetőséggel. A legtöbben – 22 – Németországból vannak jelen a portálon. Németországot Dánia követi 11 céggel, majd Ausztria és Franciaország következnek 8-8 startup vállalkozással.

Közép-Kelet-Európából jelenleg csupán egy vállalkozás, a magyarországi TMRW Hotels használta ki a nemzetközi bemutatkozásra a HOTREC által biztosított ehetőséget. A TMRW Hotels a szállodák üzemeltetésénél használható digitális megoldásokat kínál.