Terjed a "house sitting", amivel megspórolhatjuk a szállásköltséget

Forrás: turizmus.com

 2023. november 03. 09:46

Egyre többen választanak alternatív utazási formákat, amivel olcsóbban látogathatnak meg különböző országokat. Az egyik ilyen megoldás a house sitting, aminek keretein belül mások otthonra vigyázhatunk a világ másik részén, amíg az eredeti tulajdonosok elutaznak.

Nagyon sokan szeretnének utazni, de nem mindenki engedheti meg magának a külföldi nyaralást. Mostanra már léteznek olyan olcsóbb utazási formák, amik révén a szállásköltség eltűnik, így csupán az utazási költséget kell kifizetni. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a house sitting, amelynek alapkoncepciója egészen egyszerű. Amíg egy család távol van otthonától, mások vigyáznak a házukra, akik így teljesen ingyenesen juthatnak szálláshoz. Természetesen általában akadnak kisebb feladatok a ház körül, például a házi kedvencek etetése, vagy éppen a növények locsolása, de még így is minimális munkával szerezhetnek szállást az utazók.

A house sittinggel ingyenes szálláshoz juthatunk külföldön

Fotó: 123rf.com

 

A house sittinggel foglalkozó oldalakon (pl. a Nomador vagy a MindMyHouse) legtöbbször egy éves díj befizetése után lehet válogatni a lehetőségekből Thaiföldtől egészen New Yorkig. Fontos, hogy a házukat kiadóknak is szimpatikus legyen az utazó, elvégre végső soron egy vadidegent bíznak meg otthonuk őrzésével – írja a Femina.Amellett, hogy a house sittinggel az utazási költségek csökkennek, még számos előnye is van ennek az utazási formának. Az utazók közelebbről ismerhetik meg a helyi kultúrát, az ott élőket, főleg, hogy sokszor hosszabb távra, hetekre, vagy akár hónapokra hirdetik meg a lehetőségeket. Természetesen ilyen hosszú időszaknál gyakori, hogy a tulajdonos az elutazása előtt eltölt pár napot a kiválasztott „house sitterrel", bemutatja őt a szomszédoknak, legfontosabb barátoknak. Akár párok is jelentkeznek a house sittingre – vannak olyan háztulajdonosok, akik kifejezetten két emberre bíznák az otthonukat.