Hozd vissza, amit hazavittél, és jutalom jár érte!

Forrás: turizmus.com

 2019. március 16. 17:48

Kisasztalok, szobrok, vázák, poharak és még vagy ezer tárgy került vissza a New Orleans-i Roosevelt Waldorf Astoria Hotelbe.

A vendégek hozták vissza mindet, akik valaha itt laktak. Annak idején nem tettek feljelentést a szállodai detektívek a „szuvenírek” hazahordása miatt, különösképpen azért, mert hírességek is voltak közöttük, akik többször megszálltak náluk.

De most, hogy a 125. évfordulót ünneplik, a szálloda vezetése kitalált egy nagyszerű reklámötletet: akik visszahozzák az emlékbe hazacsempészett holmikat, azok egy 15 ezer dollár értékű luxuspihenésben részesülhetnek.

Nem kell tehát félni attól, hogy utólag megbüntetik őket, sőt: a Roosevelt elnöki lakosztályában ingyenes hét éjszakás tartózkodás a jutalom, számos wellness és spa élménnyel, masszázzsal és városnézéssel. Sőt, a szálloda séfje egy, csak számukra felszolgált speciális menüsorral várja a vendégeket, amelyhez különleges borokat kínálnak majd.

15 ezer dollár értékű luxuspihenésben részesülhetnek

Fotó: booking.com

Így ünnepeljük meg, hogy visszahoztad azokat a szép tárgyakat, amelyeket egy időre kölcsönöztünk neked - fogalmazott tapintatosan a szálloda igazgatója, Ted Chambers.

A mostani szálloda 1893-ban nyílt meg Grunewald Hotel néven, majd 1923-ban nevezték át Rooseveltnek. Közben többször gazdát cserélt, de évtizedeken keresztül a környék egyik legjobb szállodája volt és az is maradt sokáig.  Egészen addig, míg a a várost elpusztította a Katrina hurrikán, akkor egy időre bezártak. Ma viszont ismét vendégeket fogadnak, méghozzá egy különleges tárlattal: a hallban kiállítást rendeznek a régen hazavitt és most visszahozott tárgyakból.

Minél régebbi egy valaha eltulajdonított holmi, annál jobb. Ha tehát valaha a nagymama zsebre tett egy koktélpoharat, de te visszahozod, jogosult lehetsz az ajándékra. A termékeket postán is el lehet küldeni a szállodába, vagy egyszerűen ott hagyni a recepciónál. Ha pedig a jövőben hiányozna a nappali vitrinjében fő helyen tartott kis csésze, a szálloda a nyár végén visszajuttatja a családnak.

Eddig már rengeteg holmi került vissza, köztük például egy antik ventilátor, amely még a Grunewald időkből származik. Ami különösen meglepte a mostani menedzsmentet, az egy szobor visszajuttatása. Régen ugyanis a szállodát számos szobor díszítette.

Ami még nem került vissza, és amit nagyon szeretnének látni, az egy legendás ajtó. amely annak idején a hotel egyik lakosztályában volt található. Olyan hírességek tértek itt nyugovóra - miután felléptek a szállodában -,  mint Frank Sinatra, Ray Charles és Louis Armstrong. A híres művészeket rendszeresen arra ösztönözték, hogy írják alá a lakosztályban található öltöző ajtaját.

A Katrina hurrikán pusztítása óta azonban ez az aláírásokkal díszített ajtó eltűnt.

Kapcsolódó cikkek

Waldorf Gastro and More

2018. június 06.