HRS-nap több mint száz szállodás részvételével

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2015. november 10. 15:37

Kötetlen hangulatú szakmai konferenciát és üzleti ebédet szervezett a Hotel Reservation Service (HRS) november 10-én a Boscolo Budapest Hotelben. Az egyéni konzultációkkal is egybekötött workshopra több mint száz szállodás volt kíváncsi Budapestről és vidékről.

Hihetetlen, hogy az elmúlt években milyen tempóban nőtte ki magát hazánkban is a kölni központú szállásfoglalási portál. 2013-as irodanyitását követően új kollégákkal bővítette a csapatot, rendre új fejlesztéseket és magyar nyelven is elérhető szolgáltatásokat jelentett be, jelentősen növelte piaci részesedését, s mostanra a hazai piacnak is meghatározó szereplőjévé vált. Ezt mutatja az is, hogy az ország minden részéből érkeztek szállodások a gyakorlatias tartalmú szakmai napra.


Fotó: Haralambidou Anthoula

A délelőtt folyamán először Agnieszka Sapa, a cég Kelet-Európáért és Oroszországért felelős szállodai megoldások igazgatója mutatta be általánosságban a tevékenységüket, de az esemény folyamán végig jelen volt és fogadta a szállodások kérdéseit Daniela Sedlonova kelet-európai regionális értékesítési vezető is.

A részleteket, a rendszer használatával kapcsolatos praktikus tudnivalókat és újdonságokat, a szállodai megjelenés optimalizálásának fortélyát már Rábai Edina hotel sales manager és Buchala Tamás inside sales manager mutatták be, sok hasznos tanácsot adva a HRS minél hatékonyabb alkalmazásához. Ezek között nemcsak a rendszer eszközeinek ismerete és következetes használata merült fel, hanem olyan kézenfekvőnek tűnő dolgok is, mint a látványos és jó minőségű fotókkal történő megjelenés, vagy a HRS-értékelésekre történő gyors és megfelelő reagálás.


A HRS csapata. Fotó: Haralambidou Anthoula


Mivel 2014-ben már minden ötödik foglalás mobileszközről történt, folyamatosan nagy hangsúlyt fektetnek ezekre a felületekre is. Olyannyira, hogy egy egészen innovatív, új fejlesztést is bemutattak, ez pedig a német start-upként elindított Conichi applikáció. Lényege, hogy a vendéget, ha az appot letölti saját okoseszközére, a recepción elhelyezett „kütyü" érzékeli és felismeri, már amikor belép a szállodába. Így a vendég minden kívánságát – legalábbis amiket előre beállított –azonnal tudják, a bekészítésektől a reggeli ébresztésig, ráadásul a megoldás biztosítja a VIP-bánásmódot és a villámgyors be- és kicsekkolást is.

Szabó Zita, a HRS marketingért és a kommunikációért felelős munkatársa az oldal ügyfélbarát beállítottságát emelte ki és szerteágazó marketingkommunikációs tevékenységét mutatta be, kiemelve, hogy egészen új fejlesztésként elindult a corporate.hrs.com/hu oldal is.

Kerékgyártóné Vajda Beáta account manager a vállalati utazók döntéshozatalának hátteréről, a foglalások folyamatáról libbentette fel a fátylat, majd bemutatta az őket segítő praktikus és kényelmi eszközöket, illetve azt az erőfeszítést, amellyel a HRS igyekszik ezeket folyamatosan tökéletesíteni.

Záró előadásként az egyik nagy multinacionális cég szállodákkal, rendezvényhelyszínekkel foglalkozó beszerzési munkatársa fejtette ki a másik oldal motivációit. Arra a kérdésre, hogy mégis mi fontos a corporate vendég számára a szállodaválasztásnál, egyszerű választ kaptunk: a minőség, a lokáció, az ár, a reggeli, na meg a kifogástalan internet. Ezek akkor is teljesen elégedetté teszik az utasok zömét, ha a szoba történetesen kicsi.

A büféebédet a HRS-el folytatott egyéni konzultációk követték, amelyekre előre be kellett jelentkezniük a szállodásoknak. Mint megtudtuk, a lehetőség iránt olyan sokan érdeklődtek, hogy a HRS kollégái inkább végigjárták már korábban a budapesti házakat, hogy a mostani szakmai napon minden vidéki érdeklődő sorra tudjon kerülni.