Hülvely István távozásának margójára

Forrás: turizmus.com

 2020. január 17. 11:43

Január 16-án jelent meg a rövid, hivatalos közlemény a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatói posztján bekövetkező változásról.

Addig is, amíg jövőbeli terveiről meg tudjuk szólaltatni Hülvely Istvánt, a távozó vezérigazgatót, álljon itt néhány fontos tisztsége és kitüntetése is.

Hülvely István

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

Hülvely István a VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége)  alelnöke, az Ágazati Párbeszéd Bizottság társelnöke, az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) választmányának és ügyvezetésének tagja, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványának kurátora.

Tisztségeit nem öncélúan gyűjtötte. Meggyőződéses lobbistája a szállodás szakmának. Elévülhetetlen érdemeket szerzett, többek között a szálláshelyi áfa kulcs 5%-ra csökkentésének kiharcolásában.

A foglalkoztatási gondok átfogó kezeléséről kialakított elképzeléseit, vélhetően már másnak kell majd végigvinnie.

Szerencsére, elismerték kvalitásait és mindazt az energiát, amit a szakma érdekében mozgósított. Kitüntetései között tudhatja a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, valamint a szállodások Marencich-díját.

Egyike annak a mindössze egy tucatnyi szakembernek, akik a 2014 óta, évente megjelenő „Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar turizmusban" kötet valamennyi kiadásában szerepelt.Hülvely István 23 évet töltött el a Hunguest Hotels vezérigazgatójaként. Hozzá hasonlóan, majdnem negyedszázadnyi időt csak ketten tölthettek szállodavállalat élén, Rózsa Miklós (HungarHotels 1957–1981) és Somogyi Jenő (Pannónia Szálloda és Étterem Vállalat 1965–1989). De anélkül, hogy elvitatnánk a magyar szállodaipar számára korszakos elődök érdemeit, a Hunguest Hotels leköszönő vezérigazgatójának a rendszerváltás utáni, piaci viszonyok között kellett sikerre vinni a rábízott portfóliót.

Igyekszünk mihamarább megszólaltatni Hülvely Istvánt, s megtudni, milyen elképzelései vannak pályafutásának folytatására.

A szerk.