Ötödször nyert egymás után aranyérmet magyar pezsgő Franciaországban

Forrás: turizmus.com

 2023. december 05. 16:45

Hatalmas bravúrt ért el a Hungaria Rosé Extra Dry Franciaországban. Egymást követő ötödik évben is aranyérmet nyert a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyén, az Effervescents du Monde-on.

A történet azonban itt nem ért véget, miután a megmérettetés legjobb tételeit felsorakoztató  TOP 10-es listára is újra felkerült a magyar különlegesség. A siker történelmi, hiszen magyar pezsgő hasonló bravúrt még sosem ért el.

A Hungaria Rosé Extra Dry-t stílusosan játékos gyümölcsösség jellemzi. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a „dögös” buborékok. Friss savai, átható, üde, ribizlis málna zamata, mélyrózsaszín tónusa és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak, amit a bíráló bizottság is kiemelt.

A november 28–30. között, Burgundiában megtartott eseményen 19 országból, összesen 470 tételt mért össze a 80 nemzetközi hírű szakértőkből álló zsűri.

A pezsgő megalkotói balról jobbra: Korbuly Csaba szőlészeti vezető, Kukola Zoltán főborász és Koczuba Róbert pezsgőmester

Fotó: Hungaria pezsgő

„A bravúros, ötödik aranyéremmel és azzal, hogy a kiemelt, TOP 10 pezsgő listájára ismét bekerültünk büszkén ünnepeljük a Törley Pezsgőpincészet és a Hungaria Rosé Extra Dry sikerét. Ez a rendkívül magas presztízsű elismerés nem csupán egy díj a sorban, hanem a borászatunk hosszú évtizedek alatt felhalmozott tudásának és szakértelmének, illetve elhivatottságának bizonyítéka. Úgy hiszem, hogy az ötödik győzelmünk a Törley csapatmunkájának a diadala is. Óriási öröm számunkra, hogy ismét bizonyítottuk, a Hungaria Rosé Extra Dry nemcsak népszerű, de olyan minőséget képvisel, hogy a pezsgővilág elitjéhez tartozik. A győzelem pedig arról is árulkodik, hogy a palackos erjesztés egyedülálló technológiában milyen elképesztő kincsek és lehetőségek rejlenek” – nyilatkozta Molnár Réka Kata, a Hungaria márkamenedzsere.

További információ a versenyről:  https://www.effervescents-du-monde.com