Új néven és megújult szobákkal várja vendégeit Gyula egyetlen fürdőkapcsolatos szállodája

Forrás: turizmus.com

 2023. október 26. 15:27

A gyulai Hunguest Hotel Erkel 2023 nyarától Hunguest Gyula néven fogadja vendégeit. Az elnevezés mellett 122 szobaegység és a szálloda közösségi terei is megújultak.

Az egykori háromcsillagos Munkácsy szárny a négycsillagos kategóriát megcélzó fejlesztésen esett át, így az ország egyik legnagyobb szállodakomplexumaként mostantól 308 négycsillagos szobával várja a kikapcsolódni vágyókat.

Modern, tágas, harmonikus színvilágú superior szoba

Fotó: Hunguest Hotels Zrt.

A fejlesztés eredményeként az egykori Munkácsy szárnyban 56 standard, 40 családi összenyitható, 24 superior és két akadálymentesített szoba került kialakításra. Az üzemeltetés szempontjából korábban nehézségeket okozó, a szobák felében alkalmazott íves kialakítás felszámolásra került és a fejlesztést követően csak egyenes falak találhatóak az épületben. A felújított szárnyban 40 összenyitható, kényelmesen pótágyazható családi szoba jött létre a családos vendégkör igényeit előtérbe helyezve. Az első szinten a szobák antiallergén padlót kaptak, így kisállatokkal érkezők is igénybe vehetik a szálloda szolgáltatásait.

Standard kétágyas szobához tartozó fürdőszoba

Fotó: Hunguest Hotels Zrt.

A falig történő visszabontás után minden helyiség hűtő-fűtő klimatizálással került kiépítésre, a szobaegységek és a közösségi terek is új burkolatokat, beépített bútorzatot és mobiliákat kaptak a 2020 óta zárva tartó szárnyban. Emellett megtörtént az összes matrac, minibár, széf, TV-készülék, szaniter, textília és lámpa cseréje is.

A vendégek számára szembetűnő belsőépítészeti átalakítás mellett jelentős gépészeti és energetikai fejlesztések is a projekt részét képezték: teljesen új elektromos és vizes hálózat került kiépítésre, napelemek kerültek telepítésre, új légtechnikával működik az épület, továbbá sprinkler rendszer és füstmentes lépcsőház került kialakításra.

A korábban nem légkondicionált épületszárny klimatizálása fan coil megoldással történt meg. Modernizálás történt az IT eszközök terén is: új telefonok, TV fejállomás, WiFi-hálózat és kamerarendszer került kiépítésre.

A gyulai várra néző superior szoba

Fotó: Hunguest Hotels Zrt.

A szálloda lobby része is új arculatot kapott, világosabb, barátságosabb térbe érkezhetnek mostantól a vendégek.

„Gyula és egyben Magyarország egyik legnagyobb wellness resortja megújulva várja vendégeit, a fejlesztést követően szolgáltatásaink kiegészülve a fürdőváros gasztronómiai- és programkínálatával a lehető legjobb kikapcsolódási lehetőségeket nyújtják a hozzánk látogatóknak” – mondta el Boros Zoltán, a Hunguest Gyula szállodaigazgatója.

A szolgáltatásait is bővítette a szálloda.  A legkisebb vendégeket hétvégéken és az iskolai szünetek teljes időtartama alatt szakképzett animátorok és a hotel kabalabaglya, Huungi várja. Az elektromos autóval érkezők számára kényelmi funkcióval készül a hotel: egy alkalmazás használatával vehetik igénybe az újonnan kiépített töltőoszlopot.

Elegáns, tágas lobby várja a vendéget

Fotó: Hunguest Hotels Zrt.

A megújult szárny első vendégei a Békéscsabán megrendezett U17-es leány röplabda Európa-bajnokság résztvevői és a Mészáros Csoport üdültetési programjában érkező egyszülős- és nagycsaládok voltak a nyár folyamán.

A Hunguest Gyula 122 szobás épületszárnyának fejlesztésére közel kétmilliárd forintot fordított az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels, az összeg 50%-át teszi ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás.

Önmagában az újranyitott szállodai szárny várhatóan évente több mint 40 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Gyula turisztikai teljesítményéhez.

Esti fényben a megújult szálloda

Fotó: Hunguest Hotels Zrt.