Húsvágó bárdot és dobot is felejtettek már a hazai szálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2019. július 25. 13:53

„A magyar vendég rongál és hanyag is" – ezzel a címmel jelentette meg legfrissebb felmérésének eredményeit a Szallas.hu.

A szállásadók kétharmadánál rongáltak már vendégek – írja a Szallas.hu közleményében. Gyakoriak a törött tárgyak, égés okozta károk, de extrém esetek is előfordulnak. Leggyakrabban a konyhai felszerelések (65%), a textíliák (51%) és a berendezés (45%) sérül meg.

A szándékosság természetesen nem minden esetben feltételezhető, azonban a közlemény szerint a felmérésben kirívó történeteket is megosztottak a szállásadók. Az egyik helyen a szekrénybe beépített széfet próbálta meg valaki kibontani, de volt, akinél a kerti bútort a szomszédos patakban találták meg. A portál információ szerint a rongálók kétharmada tettéről nem vall színt távozáskor.

A károk mellett gyakran ottfelejtett holmik fogadják a takarítókat. A gondatlan tulajdonosok leggyakrabban ruhaneműikről (70%), szépségápolási termékeikről (64%) és műszaki cikkeikről (31%) feledkeznek meg.

A legkülönfélébb holmikat felejtik az utazók a szálláshelyen

Fotó: Pixabay

A szokványos tárgyak mellett akadnak extrémek is: műfogsort, vibrátort és dobfelszerelést is találtak már a szobalányok. De előkerült már préselt növény, húsvágó bárd és duda is.

Minden ötödik, széffel rendelkező szálláshelyen maradt már a zárható szekrényben fontos holmi: laptop, arany ékszer, karóra vagy éppen luxusmárkás napszemüveg. A legmeghökkentőbb, hogy kedvenc kisállatról, sőt hozzátartozóról is feledkeztek már meg távozó vendégek.

A felmérés eredményéről beszámoló közlemény szerint olykor viszont olyan elhagyott dolog miatt reklamál a vendég, ami valójában sosem létezett, ilyenkor általában árengedményt vagy ingyen szolgáltatást várva vigaszdíjként.