Húsvétra 17 százalékkal több az előfoglalás a szálláshelyeken a tavalyinál

Forrás: turizmus.com

 2023. március 11. 12:12

A húsvéti, négynapos hosszú hétvégére 17 százalékkal nőtt az előfoglalások szintje az előző évhez képest a Szallas.hu saját adatai szerint. A nyári előfoglalások pedig már 40 százalékkal magasabbak a foglalási oldalon, mint tavaly ilyenkor.

Akadnak olyan népszerű szállások, amelyek már most telt házasak az ünnepi időszakra, de bőven vannak még szabad szállások. A korai szállásfoglalókat jellemzően az alacsonyabb ár vonzza, így ilyenkor a nem hotel típusú szállásokat viszik jobban. A hosszú hétvégéhez közeledve viszont fokozódik a szállodák iránti kereslet is, különösen a saját wellnessrészleggel rendelkezőkre – tájékoztatta lapunkat a Szallas.hu közleményében. Kelemen Lili, a cég sajtószóvivője hozzátette, sok partnerük bízik még az utolsó pillanatos foglalások keresletélénkítő hatásában.

A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. Egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben. Továbbá Hévíz, Szeged, Zalakaros, Sopron és a főváros ajánlatai a legkeresettebbek jelenleg a Szallas.hu oldalán.

Húsvétkor Eger a legkeresettebb hazai város a Szállás.hu foglalási adatai szerint

Fotó: 123rf.com

Nyárig még 2 háromnapos hosszú hétvége vár ránk. A sajtószóvivő emlékeztetett, tavaly május elseje vasárnapra esett, így nem tudják pontosan összehasonlítani az idei foglalási szintet az előző évivel, de egy átlagos tavalyi májusi hétvégéhez képest is számottevő, 3,5-szörös a növekedés. Május végén a pünkösd is utazásra kínál lehetőséget, a tavalyi pünkösdi előfoglalások több mint dupláját rögzítették már a vendégek.

A nyári vakációval is foglalkoznak már az utazók. Az eddig beérkező foglalások 40 százalékos növekedést mutatnak az előző év hasonló időszakához képest.

Tájékoztatása szerint azok a partnereik, akik a rezsi árak emelkedése miatt télre bezártak, de korábban egész évben nyitva voltak, már szinte mind újra üzemelnek márciusban. Közülük csak azok a szállodák nem nyitottak még ki, amelyek nagyobb beruházást valósítanak meg. A felújítók zömében felfrissítették, modernizálták a szobákat és a közösségi tereket, sokan energetikai korszerűsítést hajtottak végre és számos helyen a wellnessrészleg is megújult az elmúlt hónapok során.