Húsz éve tőzsdén az Orbis

Forrás: turizmus.com

 2017. november 15. 15:31

Az Orbis részvények árfolyama idén szeptemberben érte el a 94.90 PLN-t, amellyel a társaság piaci kapitalizációja lépte túl az 1 milliárd eurót.

Húsz éve, 1997. november 15-én lépett a varsói tőzsdére az Orbis Hotel Group. Kelet-Európa vezető szállodaipari cégének akkoriban  53 szállodája és egy utazási irodája volt.

Mára azonban - 120 szállodával, több mint húszezer szállodai szobával és az AccorHotels szállodamárkáinak 16 országra, köztük Magyarországra is kiterjedő kizárólagos képviseletével - a legnagyobb szállodahálózattá nőtte ki magát Lengyelországban és Közép-Kelet-Európában.

 

 

Az Orbis történetében az AccorHotels-el létrejött stratégiai partnerség jelentett a fordulópontot. Az AccorHotels még 1999-ben kötötte meg az első master franchise megállapodást az Orbis Hotel Grouppal és vásárolt 20 százalékos tulajdonrészt az Orbis S.A.-ban.

Ma, az AccorHotels több mint 50 százalékos tulajdonnal rendelkezik az Orbis Hotel Group vállalatban. Az Orbis piaci kapitalizációja akkor lépte túl az 1 milliárd eurót, amikor a részvények árfolyama idén szeptemberben elérte a 94.90 PLN-t.