Húszmilliárd forintból épül magyar szálloda az Egyesült Arab Emírségekben

Forrás: turizmus.com

 2022. december 09. 10:03

Ras al Khaimahban, a mesterséges Al Mardzsan-szigeten építik az Egyesült Arab Emírségek első magyar szállodáját. A PRESTON 20 milliárd forintos beruházással építi meg a 255 szobás házat.

A cseh-magyar tulajdonú cég - melyet  a cseh üzletember, Filip Navrátil és magyar társa, Hegyvári Bálint hozott létre - saját tőkéből, Csehországban kibocsátott vállalati kötvények eladásából és a szállodaszobák értékesítéséből finanszírozza a projektet - derült ki a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményből.

Az emírségek egyik legjobban fejlődő turisztikai célpontjában egyébként sorra nyitják hoteleiket a világ vezető szállodaláncai, például a Hilton, vagy a Rixos; de az Egyesült Arab Emírségek első kaszinóját is itt nyitják majd meg hamarosan.

preston_latvanytervek

A 255 szobás ház látványterve

Fotó: PRESTON

A PRESTON körülbelül 8,5 millió dollárért vásárolta meg a mintegy tízezer négyzetméternyi területet a mesterséges szigeten, a projekt teljes költsége pedig eléri majd az ötvenmillió dollárt.

A beruházás azért is különleges, mert most először vásárolhatott telket és építhet fel egy szállodát magyar érdekeltségű cég az Emirátusokban.

A Sun Beach Resort névre keresztelt szállodaberuházás jövőre kezdődik és egy év múlva már szeretnék megnyitni a magyar érdekeltségű házat. Ez elsősorban a moduláris építészeti megoldásnak köszönhető: az épület elemeit előre legyártják Lettországban, így a helyszínen már csak az elemek egymásra építése történik. Ennek a költséghatékony megoldásnak köszönhetően jelentős mélyépítészeti munkákra sem lesz szükség. A Sun Beach Resort üzemeltetését az Earth Hotels látja majd el.

almarjan

A mesterséges Al Mardzsan-szigeten a világ legnagyobb szállodaláncai építenek szállodákat

Fotó: 123rf.com

A szálloda célközönsége a tervek szerint a kilencvenes években született millenialok és az őket következő generációk lesznek, így nagy hangsúlyt fektetnek majd a digitalizációra, hogy a digitális nomádok igényeit is kiszolgálhassák. A szállodában a vendégek mindent egy applikációról intézhetnek, sőt még azt is láthatják, mennyi vizet és áramot használtak ott-tartózkodásuk alatt, de a különböző programokat (például tevegelés) is telefonon intézhetik majd el, ugyanakkor a ki- és becsekkolást sem hagyományosan, a recepción intézik majd, hanem okostelefonjukon keresztül.

preston_latvanytervek

A szállodában nagy hangsúlyt fektetnek majd a digitalizációra, hogy a digitális nomádok igényeit is kiszolgálhassák

Fotó: PRESTON

Az ökotudatosság jegyében sok más mellett arra is figyelnek majd, hogy például az étterem számára elsősorban helyi termelőktől vásárolnak termékeket (az Emírségek mezőgazdaságának zászlóshajója Ras Al Khaimah: itt termelik a legtöbb zöldséget az országban, évszaktól függően gazdag a citrus- és mangótermés is.)