A debreceni reptéren nyit ibis Styles-szállodát az Accor – látványtervek

Forrás: turizmus.com

 2023. október 05. 11:58

Bővíti portfólióját Magyarországon az Accor, a szállodaüzemeltető vállalat a debreceni repülőtéren nyit ibis Styles-szállodát 2025 második felében.

"Az Accor megerősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban. Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportjával, a Xanga Csoporttal kötött megállapodásnak köszönhetően a szállodaüzemeltető vállalat Magyarország második legnagyobb városában nyit ibis Styles-hotelt, amely az első szálloda lesz az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében" – írja közleményében az Accor.

„Debrecen jelentős szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió kulcsfontosságú üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója. – Egyedülálló lehetőség számunkra, hogy márkánk fémjelzi majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtér első szállodáját, és – a Mercure Debrecen közelmúltbeli megnyitását követően – megszilárdíthatjuk debreceni jelenlétünket, tovább bővítve regionális hálózatunkat.”

A szálloda a debreceni repülőtér közvetlen közelében nyílik meg

Látványterv: Accor

„A XANGA több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével. Számos nemzetközi cég számára tettük lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként cégcsoportunk mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most a repülőtér üzleti környezetét bővítjük egy új szállodával, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van” – mondta Herdon István, a XANGA Befektetési és Fejlesztési Csoport vezérigazgatója.

Az új építésű szálloda négy emeleten 73 modern, kényelmes szobával és 20 apartmannal rendelkezik majd. A vendégek éttermet, bárt és kávézót is igénybe vehetnek, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek állnak rendelkezésre. A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.

A hotelben 73 szobát és 20 apartmant alakítanak ki

Látványterv: Accor

Debrecen az elmúlt években számos nagyszabású regionális, országos és nemzetközi kulturális, sport- és üzleti rendezvénynek adott otthont. A város a régió gazdasági fejlődésének motorja: 2015 óta közel 18 500 új munkahely jött létre, és több mint 12 milliárd euró működőtőke érkezett a városba, köztük a BMW Group új, ipar 4.0-ás iFactory-je. A Financial Times 2021-ben Debrecent a világ első tíz városa közé sorolta az összesített FDI stratégia kategóriájában.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere, dinamikusan növekvő utasforgalommal. A rekord utasszám 2019-ben, a Covid-19-járvány előtti utolsó évben volt, amikor a repülőtéren 600 ezer utas fordult meg. A 2022-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra várható utasszám 300 ezer. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót.

A szálloda a szabadidős és az üzleti utazókat is várja majd

Látványterv: Accor

Az ibis Styles-szállodák nemcsak egyedi dizájnjukról, hanem a felejthetetlen élményígéretről is híresek. Ennek megfelelően minden szállodában más és más, pontosan kidolgozott vezérmotívumot találunk. A márka szállodái pozitív, optimista légkört biztosítanak, modern környezetben. A több mint 45 országban, több mint 560 helyszínen működő ibis Styles-szállodák mindenki számára nyújtanak valami különlegeset – legyenek a vendégek párok, családok, barátok, vagy üzleti utazók.