Idegenforgalmi fejlesztések a nógrádi erdőkben

Forrás: turizmus.com

 2015. január 07. 12:10

Három Nógrád megyei helyszínen, a Börzsönyben, a Cserhátban és a Medves-vidéken összesen 358 millió forint uniós támogatással korszerűsítette a regionális turizmus fellendítésében szerepet játszó látványosságokat az Ipoly Erdő Zrt. az elmúlt időszakban.

Lengyel László közönségkapcsolati vezető elmondta: a „Nyugattól-Keletig a nógrádi erdőkben" című beruházás-sorozat részekén a Somoskői Vadaspark fejlesztése még zajlik, átadása 2015 tavaszán várható. Itt kirándulóközpontot alakítanak ki, ehhez biztosítják az infrastrukturális feltételeket, bővítik a tájékozódást, az információszerzést, a hosszabb tartózkodást lehetővé tevő szolgáltatásokat. Ennek részeként már áll a fogadóépület, illetve kialakítják az állatok takarmányának tárolásához szükséges gazdasági létesítményt, valamint az állatsimogatót Somoskőn.

 

A közönségkapcsolati vezető kifejtette: az elmúlt évben az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai fejlesztéseinek köszönhetően a Börzsönyben megújult a kilátó a Csóványoson, Nógrád és Pest megye határán. Az itt álló geodéziai mérőtorony eddig nem volt alkalmas turisták fogadására.

A másik, az idegenforgalomban fontos szerepet játszó helyszínen, Szendehely-Katalinpusztán egy új élményparkot hoztak létre, kerti vasúttal, mini kilátóval, kötélpiramissal és egy Nógrádot bemutató térgrafikával.

 

Lengyel László hozzátette: a regionális turizmus fellendítése érdekében az erdészeti társaság új web-oldal üzemeltetését is megkezdte: http://nyugattolkeletig.ipolyerdo.hu/
Az Ipoly Erdő Zrt. 64 ezer hektár, állami tulajdonú erdőterületet kezel Nógrád és Pest megyében.