Idegenforgalmi fogászati központ létesült Zsámbékon

 2013. március 23. 15:57

Az ESPA Bio & Art Hotel 178 M Ft értékű gyógyturisztikai fejlesztést hajtott végre 50% uniós támogatással, amely során egy korszerű fogászati szolgáltató központtal és egy többfunkciós rendezvényteremmel bővült.

Zsámbék a közeljövőben várhatóan nemcsak a műemlék romtemplomáról lesz híres, hanem az ESPA Bio & Art Hotelben létrejövő modern fogászati központról is. Hazánk Európában piacvezető az egészségügyi turizmus terén, s az ebben rejlő lehetőséget szeretnék kihasználni azzal, hogy Budapest közelében, de nyugodt környezetben található 38 szobás négycsillagos modern szálloda wellness és sport szolgáltatásait külföldi vendégeknek szánt fogászattal bővítik. Ugyanakkor a céges rendezvények tekintetében is növelik kapacitásukat, a meglévő 5 kisebb konferenciaterem mellett most egy új nagyobb rendezvényterem létesült.



Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programja keretében támogatással megvalósult projektben a szállodaépület új szárnyaként öt kezelőhelységből és kiszolgáló helységekből álló akadálymentesített egészségügyi központ létesült 176 m2 alapterülettel, mellette egy többfunkciós, konferencia technikával ellátott 100 m2-es terem került kialakításra. Az egészségügyi szolgáltatás terén az Espa Bio & Art Hotel a térségben kedvező ár-érték aránnyal fog rendelkezni, mert kissé alacsonyabb árakon korszerű fogászati szolgáltatást és modern szállodai elhelyezést tud biztosítani, komplex rekreációs szolgáltatásokkal. Külföldi vendégeket megcélozva, a cég a beruházással növelni szeretné a szálloda kihasználtságát, valamint saját éves bevételét, a fejlesztéssel ugyanakkor új munkahelyeket is teremt és növeli a térség idegenforgalmi vonzerejét, Zsámbék és környékének látogatottságát.

A projekt zárórendezvényére 2013. március 22-én 11.00 órakor került sor a szállodában, amelyen többek között részt vett Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára is.