Ideiglenesen bezár a pápai uszoda

Forrás: MTI

 2013. október 21. 16:22

Takarékossági okokból ideiglenesen bezár a pápai uszoda, október 28-tól az év végig az uszoda zárva tart, de a termálfürdő és a gyógyászati részleg tovább üzemel - tájékoztatta a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

Kovács Antal elmondta: takarékosságra az ötszázmillió forintos, svájci frank alapú hitel miatt kényszerülnek, amit 10 évvel ezelőtt vett fel a zrt., hogy a fürdőépítést befejezze.

Takarékoskodni a legkevesebb hasznot hozó közjóléti elem, az uszoda ideiglenes bezárásával tudnak. Az uszodai bevétel a fürdőkomplexum teljes bevételének csupán 20 százalékát érte el, azzal az önkormányzati támogatással együtt, amit a város a gyerekek úszásoktatásáért fizetett – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Tájékoztatása szerint a zrt. tárgyalásokat folytat a hitelező bankkal a kölcsön átütemezéséről, s a komplexum két tulajdonosa, a helyi önkormányzat és a magyar állam - amely a megyei önkormányzattól vette át a tulajdonosi szerepet - is keresi a megoldást.

Tagi kölcsön, vagy a törzstőke felemelése enyhíthet a problémán – vélte a vezérigazgató.

Beszélt arról is, hogy szerettek volna szállodát építeni a fürdő mellé, egy területet bérbe is adtak egy projektkezelő cégnek, az azonban nem fizetett és szállodát sem építetett.

Az ezzel kapcsolatos pert első fokon megnyerte a zrt., mégsem járt jól, hiszen a szállodára a fürdőnek és a városnak is nagy szüksége lenne - tette hozzá.