Idén 20 ezerrel nőtt az MKB SZÉP-kártyák száma

Forrás: MTI

 2015. október 07. 14:29

Az év elejétől szeptember végéig közel 20 ezerrel nőtt az MKB SZÉP-kártyák száma, a kártyatulajdonosoké pedig már elérte a 160 ezret – közölte az MKB Bank.

Tavaly az első kilenc hónapban 16 ezres volt a növekedés, miközben a munkáltatók 8,7 milliárd forintot utaltak át a kártyákra, amelyből a kártyabirtokosok 8,5 milliárdot költöttek el. Idén a befizetések összegen megközelítette a 9,8 milliárd forintot, a kártyabirtokosok pedig több mint 9,2 milliárdot használtak fel a rendelkezésükre álló keretből.

A 2011-es indulás óta több mint 41 milliárd forintot utaltak a munkáltatók az MKB SZÉP-kártyákra; a jelenlegi 160 ezer kártyabirtokos országszerte közel 18 ezer szolgáltatási helyen használhatja kártyáját. A négy évvel ezelőtti bevezetés óta közel 11 millió kártyatranzakciót bonyolítottak, ezekkel összesen 36 milliárd forintot költöttek el az MKB SZÉP-kártya birtokosai. Az elköltött összeg az alszámlák között úgy oszlott meg, hogy vendéglátásra 24 milliárd, szálláshelyre 7 milliárd, szabadidőre 5 milliárd forintot költöttek. Az arányoknál figyelembe kell venni azt is, hogy a szálláshely mind a három alszámláról fizethető, így ezeken a szolgáltató helyeken 15 milliárd forint volt a teljes költés – hangsúlyozta közleményében az MKB.

A régiók szerinti felhasználás mértékét illetően az indulástól nézve a sorrend változatlan: az első Budapest és a központi régió 13,7 milliárddal, a második a Balatoni régiója 4, 8 milliárd forinttal.