Idén a káposztás töltött paprika Vas megye étele

Forrás: turizmus.com

 2019. július 17. 11:11

A Vas Megyei Turizmus Szövetség zsűrije a Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráján készített finomságok közül választotta ki a nyertes fogást. A legízletesebb ételnek a Vörös Oroszlán Lovagrend káposztás töltött paprikája bizonyult.

Az Ételmustrát a Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján, a sárvári vár körüli parkban rendezték meg. Összesen tizenegy csapat nevezett és készített valamilyen Vas megyei ételt.

„A feladat az volt, hogy a csapatok Vas megyei, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat használjanak a főzés során, illetve lehetőleg valamilyen régi, helyi recept újragondolt változata legyen az étel alapja” – mondta Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A versenyzőknek nyílt tűzön, kizárólag fém-, fa- és kerámiaeszközökkel kellett sütni vagy megfőzni a megálmodott vasi finomságot.

Íme a káposztás töltött paprika, a „Vas megye étele 2019” cím birtokosa

Fotó: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

Így készült a Vörös Oroszlán Lovagrendjének káposztás töltött paprikája is, ami nemcsak az idei Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráját nyerte meg, hanem a „Vas megye étele 2019” címet is a magáénak tudhatja. Ez azt is jelenti, hogy hamarosan több Vas megyei étterem étlapjára is felkerül az extra finomságok közé. A többi között azokon a vendéglátóhelyeken lesz majd kérhető, amelyek a Vas Megyei Turizmus Szövetség által nemrég elkészített gasztrotérképen is fellelhetők, amivel a nagyközönség szintén a Nádasdy Fesztiválon találkozhatott először. A térkép nyomtatott és digitális változatában összesen nyolc sárvári étterem található.


Arról, hogy pontosan milyen sárvári éttermeket ajánl a Vas Megyei Turizmus Szövetség a térségbe érkező turistáknak, ITT lehet tájékozódni. A gasztrotérkép nyomtatott változata a Sárvári Tourinform-irodában is elérhető.