Idén a körte a főszereplő a Budapesti Pálinkafesztiválon

 2014. április 24. 15:29

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak a résztvevők május 15-18. között a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünneplik. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körtéé lesz a főszerep.

A hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség. A fesztivál szervezői által meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett.

 

A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából születtet meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között tesztelhetik az egyedi, díszüveges alkotást. A belépőjegy mellé idén két kóstolókupon is jár, amelyek egyikét az Év Körtepálinkájára, a másikat pedig bármely főzde egyedi ajánlatára válthatják be a látogatók.

A rendezvényen résztvevő pálinkafőzdék kínálatából idén a különleges körtepárlatok emelkednek majd ki. A Városháza Parkba visszaköltöző fesztiválon a legjobb körte párlatok mellett a körtés ételeket és édességeket is érdemes lesz megkóstolni.