Idén a Nagyerdő ad otthont a Debreceni Virágkarneválnak

 2014. augusztus 12. 12:09

Idén a megújult Nagyerdő ad otthont a 45. Debreceni Virágkarnevál programjainak, többek között koncerteknek, kiállításoknak és táncbemutatóknak augusztus 15. és 22. között.

Augusztus 20-án indul a belvárosi Piac utcától a Nagyerdei Stadionig a virágkarneváli menet, amelyet 15 virágkocsi gazdagít. A napot tűzijáték zárja az Egyetem téren - ismertette a részleteket Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a karnevált beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A polgármester elmondta: a megújult Nagyerdei Stadion egyik különlegessége a hat méter magasan húzódó "lebegő" járdarendszer, a stadion melletti csónakázó tó fölött úgynevezett ködszínházat alakítottak ki. Felújították a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, megújult és kibővült a Békás-tó és környéke. A rendezvénynek többek között ezek a helyszínek adnak otthont, a fő előadás 20-án Sztárok és szirmok címmel a stadionban lesz.

 

Ezen az estén fellép mások mellett Fenyő Miklós és Dolly, valamint Bogi, az Eurovíziós Dalfesztivál Dal című vetélkedőjének döntőse, Szabó Ádám tangóharmonikás és Szabó Dávid, a Budapesti Operettszínház színésze. Napközben Gubás Gabi és az Alma együttes ad koncertet, a kínálatot virágkocsi kiállítás és folklórcsoportok bemutatói színesítik.

Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese rámutatott: a közmédia kötelessége eljuttatni a világ magyarsága számára a fontos, országos és nemzetközi szintű rendezvényeket, és a Debreceni Virágkarnevál ezen események sorába tartozik. A Duna hatodik alkalommal sugározza élőben az eseményt a Kárpát-medence nézőinek.

A karneválra jellemző frissítések és újítások fontosak abból a szempontból is, hogy a rendezvény hagyományát átörökíthessék a fiatalabb nemzedékeknek - hangsúlyozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, a virágkarnevál főszervezője. A programkínálatban ezért szerepel egyebek mellett a Galiba Gyermekfesztivál, a kerékpáros felvonulás és a 3. Debrecen Hangja döntője is, amely a debreceni embereket szólítja meg. Hozzátette: a karnevál szimbóluma a Szent Korona, amely a nemzeti egységet és összefogást jelképezi.

A karneváli héten Debrecen főterén fellép mások mellett az R-GO, a Napoleon Boulvard, a Hooligans, Vastag Csaba és Vastag Tamás. Életre kelnek Csukás Isván mesefigurái, a Lurkó szigeten bábszínház és táncbemutató szórakoztatja a közönséget. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon 17-én St. Martin, 22-én Demjén Ferenc ad koncertet.