Idén Clermont Ferrandban randevúznak a franciák

 2014. április 01. 17:16

A 9. alkalommal rendezett francia beutaztató workshop, a Rendez-Vous en France házigazdája ezúttal az ország középső területén fekvő Auvergne tartomány fővárosa, amely többek közt vulkanikus emlékekkel és a Michelin-gyárral várja a világ számos pontjáról érkező 800 tour opeatort és 39 újságírót.

Április 1-2-án a város konferenciaközpontja fogadja a vendégeket, akiknek nagy része az ez alkalomból számukra szervezett tanulmányutakról érkezik. Az újságírók az elmúlt napokban Auvergne tartományt fedezték fel, középkori városain, múzeumain, templomain és zarándokhelyein, kézművesein és sajtkészítőin keresztül. Az Atout France által szervezett nagyszabású workshopon 660 szolgáltató mutatja be aktuális kínálatát és újdonságait, leginkább Dél-Franciaországra fókuszálva.

A házigazda régió eddig főként a francia piacra fókuszált, de egyre nagyobb szerepet szánna a beutazó turizmusnak - főleg a Szent Jakab út, Clermond Ferrand és Vichy kapcsán. Ám Auvergne számos felfedezésre méltán érdemes attrakcióval - például 11 "elbűvölő faluval", élő tradíciókkal, kiváló túraútvonalakkal és gyógyhelyekkel - várja a nemzetközi közönséget, tömegturizmus nélkül.

 

A régió tavaly 36,4 millió vendégéjszakát regisztrált, és 2,7 milliárd eurós turisztika bevételre tett szert, ami a regionális GDP 8,3 százalékáét adva 19 ezer főnek biztosított munkát.