Idén házhoz megy az Avasi Borangolás

Forrás: turizmus.com

 2020. május 12. 10:31

Az év első nagy miskolci szabadtéri borgasztronómiai rendezvényét a járványhelyzetre való tekintettel csak egy későbbi időpontban lehet megrendezni. A szervezők azonban megtartják a fesztivál online változatát.

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület nem szeretné teljesen elengedni ezt a közös élményt, ezért május 16-ára megszervezik az online fesztivált, hogy a borangoló életérzésről senki ne maradjon le.

Online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel készülnek az Avasi Borangolás szervezői, akik a programmal támogatni kívánják a Bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, valamint adománygyűjtést szerveznek a B-A-Z Megyei Központi Kórház részére, így szeretnének segíteni a vírus elleni küzdelemben.

Idén a virtuális térben rendezik meg a népszerű Avasi Borangolást

Fotó: borangolas.hu

Az eseményeket május 16-án, szombaton 16–24 óra között az Avasi Borangolás Facebook és Youtube oldalán lehet majd élőben követni.

Miskolc művészei, borászai, zenekarai csatlakoztak a programhoz, de sok más nem miskolci fellépő is vállalta a közös jótékonysági indíttatású produkciót. Aranyosi Péter beszélget majd vendégeivel az élet édes ízeiről, de műsoron lesz többek között Szécsi Viki és Vihula Mihajlo, a Bíborszél, a Jazz Inside, Árvai Ildikó. A koncertek mellett retropartyra is lehet majd otthon táncolni.

A gasztronómia iránt érdeklődők sem maradnak ki, ők az ip’s gasztroshow-ján figyelhetik meg a különleges fogások titkait.

Érdemes a borbarátkozásokat is követni, hiszen olyan neves borászok mutatkoznak meg egy érdekes borcsatán, mint Kamocsay Ákos, Borbély Roland, Maul Zsolt, Sándor Zsolt. A borászok megízlelik kollégáik borát, amit értékelnek az online közönség előtt.

Az online borangolni vágyók rákészülhetnek az otthoni fesztiválozásra: május 10-től a rendezvény megújult weblapjáról házhoz rendelhetik a borászok válogatott borait. Az otthoni kanapéfesztiválhoz május 14-től miskolci éttermek is csatlakoznak ételkínálataikkal.