Idén inkább belföldön utaznának a magyarok

Forrás: turizmus.com

 2021. július 15. 12:06

Főként belföldi utazásra készülünk az év második felében, nem szeretnénk újra bezárkózni – ez derült ki az öt hazai szállodát üzemeltető Eventrend Hotels villámfelméréséből. A válaszadók nagy része emellett olyan célpontot választ, ahol meg sem kell mozdulni: egyértelműen wellness-barátok vagyunk.

A villámfelmérés összesen öt kérdést tartalmazott. Ezek leginkább a lehetséges negyedik hullám emlegetése miatt feléledő bizonytalanság és a magyarok utazási terveinek felmérésére vonatkoztak, a lehető legegyszerűbb és legrövidebb formában - derül ki az Eventrend sajtóközleményéből.

A tesztet (nyereményjáték keretében) egy héten keresztül, július 6. és 13. között Facebook hirdetésben és az Eventrend Hotels oldalán lehetett elérni és kitölteni. Ez idő alatt 497 emberválaszolt a kérdésekre, közülük mindössze 74 volt férfi, tehát az a felvetés, hogy a hölgyeket kell célozni az utazási ajánlatokkal, egyértelműen beigazolódott.Korcsoportos eloszlás szerint a 40-50 év közöttiek voltak a legaktívabbak, 206-an válaszoltak közülük, az 50-60 év közöttiek közül 152-en, a 40 év alattiak 118-an, a 60 év felettiek közül 21-en küldték vissza terveiket.

A válaszadók jelentős része, 83 százaléka tervez belföldi nyaralást, 9 százalék foglal külföldi desztinációba, csupán 8 százaléknak nincsenek utazási tervei.

 

Hogyan szeretünk nyaralni?

A válaszok alapján leginkább vízszintesben, egy medencében, szaunázós-élmény medencés lehetőséggel kiegészítve. A válaszadók nagy része a wellness nyújtotta örömöknek hódolna, nem sokkal mögöttük elmaradva, 38 százalékkal képviselik magukat azok, akik valamilyenvízpartot részesítik előnyben. Csupán a válaszadók 18 százaléka szereti sportosabban, aktívabban tölteni a szabadidejét.

 

Mennyit szánnak a magyarok idén utazásra?

Úgy tűnik, a fejenkénti 200 ezer forint a lélektani határ a válaszadók összességét figyelembe véve. 35 és 36 százalék azon két kategóriát képviselők aránya, akik ez alatta limit alatt terveznek, de 200 ezer forint felett is 21 százalék fizet a pihenésért.

 

Kikkel nyaralnak a válaszadók?

A válaszadók 13 százaléka tervez két nyaralást is, egyet a családdal, egyet pedig élete választottjával. Vagyis aki megteheti, áldoz egy picit a magánélet más (nem megszokott) körülmények közé helyezésére is. A válaszadók 40 százaléka a teljes családdal veti bele magát a nyár örömeibe, közvetlenül őket követik 39 százalékkal a párok számára elérhető nyaralást tervezők.

 

Mik a tervek az év második felére?

Arra, hogy a magyar nyaralók terveznek-e további programokat a nyárra valószínűleg az összes hazai szállodaüzemeltető kíváncsi. Az Eventrend Hotels is az volt, az eredmény pedig mindenképpen bizakodásra ad okot: a válaszadók 71 százaléka tervez az év második felére valamilyen kimozdulást, a kérdésből adódóan belföldre. A válaszadók 29 százaléka nem tervez mást, mint amit eddig lefoglalt vagy eldöntött.

wellness

Belföldi utazás és wellness: erre készülnek a magyarok az év második felében az Eventrend Hotels villámfelmérése alapján

Fotó: 123rf.com

Az Eventrend Hotels bízik abban, hogy az egyre inkább emlegetett negyedik hullám elkerül minket, ám ha mégsem, akkor az oltás az életünk megvédése mellett bizonyos fokú szabadságot biztosít, amely birtokában élvezhetjük azt, amit minden körülmények között megérdemel mindenki: a pihenést és kikapcsolódást.