Idén is bővelkedünk a hosszú hétvégékben

Forrás: Trend FM

 2019. január 04. 12:55

Nehéz lesz felülmúlni a tavalyi rekordévet a hazai turizmusban- mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Trend FM-nek.

Idén összesen 6 darab hosszú hétvége lesz, ami hárommal kevesebb, mint az előző évben volt. Három háromnapos és három négynapos pihenőre is lehet készülni. Karácsonykor pedig hat napig nem kell majd dolgozni.


Március 15. pénteken lesz, így egy háromnapos hosszú hétvégére kell számítani.A húsvét négynapos lesz. Április 19. nagypéntek, vagyis munkaszüneti nap, április 21-22. pedig húsvétvasárnap, illetve húsvéthétfő. Három szombaton kell dolgozni 2019-ben. Decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz az ünnepi hét miatt. December 24-ét 7-én, 27-ét pedig 14-én dolgozzuk le.

A turisztikai ágazatban Flesch Tamás szerint a kevesebb hosszú hétvége miatt a hétköznapok tekintetében kiemelkedő teljesítményt kell produkálni a belföldi és a külföldi vendégek esetében egyaránt. Erre megvan az esély, hiszen több olyan nagy nemzetközi esemény lesz, ami akár tízezres tömegeket is vonzhat.

Péller András interjúja IDE kattintva hallgatható meg a Trend FM weboldalán.