Idén is elkészül az ország burgere

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 29. 15:58

Szeptember első hétvégéjén igazi szabadtéri pikniken és sütögetésen vehetnek részt a burgereket, grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger – Országos Hamburgersütő Versenyen és Steaksütő Tusán.

Évente egyszer ezen a napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, a Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Garage Burger, Grillakadémia, Magtár Étterem, Next Bistro, Vadaskert Vendéglő, Zuzmó BBQ –, több hazai kézműves sörfőzde – BAZ Beer, Fekete Péter Sörmanufaktúra, Hajdú Serház, Horizont, Hübris, MONYO, Tacet Brewery, Ugar Brewery – kíséri, továbbá a társszervező családi gazdaság, a Hortobágy Angus termékeit is megvásárolhatja a közönség, miközben a versenyeken is készülnek az ínycsiklandozó falatok.

15 órától az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon. Az esemény szakmai iránymutatásért idén is Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is.

Az ország burgere címet a jövő évi versenyig őrizheti a profi kategória győztese

Fotó: fonixinfo.hu

Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 2-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól, 16:15-től a színpadon tart élménysütést és bemutatót.

A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, melyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet.

Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez.

A steaksütő tusa középpontjában, ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.

További részletek és nevezés az esemény weboldalán és a Facebook-eseményben találhatóak.